Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Vineri 24 Mai 2024 - 14587
CNS "Cartel ALFA" ii sustine pe salariatii de la Finante si ANAF

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" sustine revendicarile salariatilor din cadrul Ministerului de Finante si ANAF care astazi si-au declarat nemultumirea fata de faptul ca nu au primit stimulentele salariale de doua luni. CNS "Cartel ALFA" condamna si critica public aberanta masura a taierii sporurilor si stimulentelor practicata de Guvern care astfel isi dovedeste dezinteresul pana si fata de soarta salariatilor care se ocupa cu supravegherea incasarilor bugetare, incasari din care practic sunt finantate activitatile publice in Romania. Daca dezinteresul fata de veniturile suplimentare asigurate salariatilor care contribuie cu aducerea banilor la bugetul de stat pentru ca Guvernul sa-si poata indeplini rolul de administrator al statului este atat de mare, ne intrebam cu ce prestanta se poate prezenta un inspector platit cu 600 de lei la o companie privata sa-i ceara sa plateasca datoriile catre stat. Este clar ca prin decizia luata, Guvernul nu face altceva decat sa incurajeze, inca o data, coruptia si evaziunea fiscala.

Evenimentul de astazi reprezinta un semnal de alarma cu atat mai mult cu cat exista premisele ca protestul sa se extinda in toate judetele tarii deoarece stimulentele care nu sunt cuprinse in bugete si care sunt dependente in realitate de eficienta muncii din acest sector, nu sunt acordate de mult timp.

Confederatia Nationala Sindicala CNS "Cartel ALFA" solicita Guvernului, Ministerului de Finante si ANAF sa-si respecte obligatiile catre angajati si sa decida de urgenta plata stimulentelor salariale.

 

Bogdan Iuliu HOSSU

Presedinte CNS "Cartel ALFA"

0 comentarii3045 vizualizări14 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0