Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
25 Octombrie 2010 - Ziua apararii drepturilor militarilor.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate si OPERATIUNEA "VALERIU CARP"  In acest an, in mod special, pe data de 25 octombrie 2010, "nesimtitii" din sistemul national de aparare solicita Presedintelui Traian Basescu, premierului Emil Boc, fostului ministru al Muncii Seitan si trambitelor prezidentiale de presa, sa li se prezinte scuze publice pentru insultele fara precedent in istorie, aduse organismului militar, indeosebi militarilor in rezerva.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate propune tuturor categoriilor de militari in rezerva si retragere, vaduvelor si urmasilor lor, adica tuturor celor catalogati de actuala putere vremelnica, drept "nesimtiti", "pomanagii" si, mai nou, "beneficiari", o altfel de abordare a zilei de 25 Octombrie.

          De peste o jumatate de secol cinstim ziua de 25 Octombrie ca zi a Ostirii, ca zi aniversara, ca zi a eliberarii "ultimei brazde" din cei 43.492 km² de pamant romanesc cotropiti de armata regala ungara in 1940.

          Uitam, insa, ca 25 Octombrie este, de fapt, o comemorare si nu o aniversare, deoarece trebuie cinstita memoria:

          - celor 381.118 militari morti si 243.622 schiloditi pe frontul de rasarit degeaba. La 23 august 1944, din cauza tradarii individului ce-si zice «regele Romaniei», 57.900 kilometri patrati de pamant romanesc (Basarabia, Bucovina, Herta si Cadrilaterul), au ramas sub ocupatie straina;

- celor 58.330 de ostasi romani, jertfiti pentru eliberarea Ardealului (32.000 doar la Oarba de Mures) tot degeaba. In loc de cobeligeranta, din cauza tradarii de la 23 august1944, am capatat statutul de tara invinsa, ocupata si jefuita in mod sistematic ;

- celor 62.000 de basarabeni, fosti militari, predati "la cheie" rusilor, de catre Mihai. Acestia, impreuna cu familiile lor, au disparut in Siberia;

- celor peste 1 milion de romani lichidati sau deportati de rusi din teritoriile ocupate;

- celor peste 540.000 de cetateni romani lichidati pe loc, in lagare, pe front (100.000 oameni) sau expulzati de catre ocupantul ungur, inclusiv cele 60.000 de femei trimise ca sclave in Germania, din care au supravietuit doar 8.000.

Uitam faptul ca Ardealul eliberat de noi, a fost ocupat de rusi si a trebuit recuperat conditionat, prin manevre diplomatice, de guvernul Petru Groza, rusii impunandu-ne, in schimb, crearea Regiunii Mures Autonoma Maghiara, desfiintata abia in 1969, de catre Ceausescu si recunoasterea cetateniei celor 400.000 de colonisti adusi din Ungaria de Horthy, in anii 1940-1944.

          Uitam ca la data de 1 octombrie, INTREAGA ARMATA ROMANA (1.073.000 oameni) A FOST DISPONIBILIZATA, din ordinul ocupantului rus. Acesta ne-a permis sa-l "ajutam" in Vest cu doar 12 divizii. Ramane celebra replica data de Stalin lui Malinovski, pentru Oarba de Mures: "Prostule! Eu sa te invat cum sa le distrugem potentialul biologic?"

          An de an, politicieni cu lacrimi de crocodil in ochi, incadrati de obedienti in uniforma, au avut nesimtirea sa depuna coroane de flori la mormintele jertfitilor nostri. Si o vor face si anul acesta, cand distrugerea Armatei Romaniei se apropie de final.

-         "Reforma" a trimis acasa sute de mii de profesionisti din armata, politie, servicii.

- Militarilor activi li s-au redus salariile la jumatate, urmand ca si aceasta jumatate sa fie… injumatatita prin concedii fara plata.

- Rezervistilor, prin Legile 329/2009, 119/2010 si Legea sistemului unitar de pensii, li s-au luat toate drepturile, condamnandu-i la umilinta, mizerie si moarte. Acestia nu mai au dreptul la asistenta medicala gratuita, la pensie militara, la munca, statutul lor de militar fiind sters dupa metode bolseviste.

Militarilor profesionisti le-au fost din nou rapite drepturile prin Legea sistemului unitar de pensii.

          De aceea, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate face apel catre toti membrii si simpatizantii sai, ca ziua de 25 Octombrie, anul 2010, sa fie ziua OPERATIUNII "VALERIU CARP".

De ce Operatiunea "Valeriu Carp"?

In amintirea predecesorului nostru, maior Valeriu Carp, simplu ofiter, care in iulie 1940, a luat soarta Tarii in propriile maini si a stabilit actuala granita de Nord a Romaniei.

La 28 iunie 1940, clasa politica a tradat, respingand dorinta regelui Carol al II–lea de a opune rezistenta armata, acceptand, astfel, ultimatumul sovietic si retragandu-se de la fruntariile de Est si de Nord. Armata romana a fost urmarita la distanta de vedere, provocata si batjocorita, dincolo de granitele impuse prin dictatul Ribbentrop-Molotov. Astfel, a fost luata Herta, armata sovietica inaintand spre Putna, iar armata romana neprimind niciun ordin de la ministrul de razboi.

In Bucovina, ultima unitate in ariergarda armatei romane era Batalionul 3 din Regimentul 16 Infanterie/Divizia 7, la comanda careia se afla maiorul Valeriu Carp. In momentul in care soldatii i-au transmis : "Se vede Putna!", adica mormantul lui Stefan cel Mare, acesta a decis sa nu mai astepte ordinul de lupta, care nu mai venea, a desfasurat batalionul si a dat un ordin unic in istoria militara: "DIN ORDINUL MEU SI PE A MEA RASPUNDERE, DESCHIDETI FOCUL!". Rusii au cazut secerati, fiind opriti. Scandalul international a fost evitat, iar granita noastra de Nord a ramas fixata acolo, pe "Aliniamentul Carp".

Intr-o tara care isi proclama drept eroi, tradatorii ordinari gen Pacepa si Raceanu, evident ca numele lui Valeriu Carp a fost sters din memoria colectiva, fiind declarat criminal de razboi. A avut, insa sansa sa moara in luptele de la Pascani in 1944, trupul lui zacand in trupul tarii, uitat si neonorat de noi, urmasii. Cu riscul de a-i repeta soarta, suntem insa si NOI obligati de istorie sa-i spunem ocupantului si slugilor lui: DESTUL!

Stimati camarazi,

Astazi cand fantoma lui Miklos Horthy calare pe cal alb a inceput sa se plimbe, prin centrul Tarii, cu complicitatea Guvernului, NOI reprezentam speranta natiunii. Prin misiunea data de Constitutie - Art. 118 (1), ca expresie a vointei poporului, aceea de aparatori ai democratiei constitutionale, vom iesi in strada spre a exprima, nu protestul nostru, ci prin NOI, protestul intregii natiuni mintita si batjocorita si protestul intregii Europe civilizate, din care natiunea noastra face, de drept, parte. Este ultima speranta in conditiile in care ni s-a luat totul, nu mai avem, ca natiune, decat datorii si promisiuni desarte.

 Honor et Patria! Vae victis!

 

PRESEDINTE SCMD,

Col. (rz.) dr. Dogaru Mircea

0 comentarii2989 vizualizări25 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0