Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Joi 24 Iunie 2021 - 14587
Poze de la expozitia de porumbei si gaini.

Clubul Crescatorilor de Pasari si Animale Mici-HENIU-Bistrita, a organizat in perioada 17-19 decembrie o expozitie de profil cu peste 220 de exemplare de porumbei si gaini.

Au fost declarati 23 de campioni din care cinci crescatori de rase autohtone, 18 rase straine. Pentru a fi declarat campion, un crescator trebuia sa expuna minim sase exemplare din aceeasi rasa si in acest caz pasarile trebuiau sa intruneasca 65 de puncte, dintre acele pasari s-a ales cea mai reusita pentru titlu.

Remarcam stradania ing. HETREA CORNEL, de a revitaliza o veche rasa romaneasca, Uriasul de campie (crescatorii le spuneau surani pentru ca stateau in sura, iar taranul completa hrana zilnica cu aceste pasari mari. Au fost expuse pasari ca Dublul motat ardelenesc (titlul de campion european) Jucatori de Galati, Dungat de Arad, Roller de cluj (campioni nationali).

Expozitia a fost o verificare a potentialului inaintea europenelor de la Cluj, (ianuarie), dorinta de popularizare a raselor romanesti, de a atrage alti iubitori de frumos spre aceasta "indeletnicire". Latura educativa.....grija fata de necuvantatoare etc,.

Manifestarea a fost sprijinita de Consiliul Judetean BN, DADR si Oficiul de de consultanta agricola.

0 comentarii4893 vizualizări20 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0