Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Joi 24 Iunie 2021 - 14587
BULETIN DE AVERTIZARE Nr.1 din 11 februarie 2011

Pentru combaterea AGENTILOR PATOGENI SI DAUNATORILOR in procesul producerii rasadurilor se vor folosi urmatoarele metode: 1. Dezinfectia amestecului de pamant pentru produs rasadul:

            Pentru combaterea ciupercilor din sol se vor folosi unul din produsele : CAPTADIN 50 PU - 0,3%; PREVICUR 607 SL - 0,25%; DITHANE M 45 - 0,25%. ( 300 ml solutie/m3 ). Nu este necesar un timp de pauza.

            2. Pentru combaterea coropisnitei ( Gryllotalpa gryllotalpa ) si a melcilor fara cochilie (Agriolimax agreste) se vor folosi produsele: MESUROL 4 G ( 3 - 6 kg/ha )  sau MESUROL 2 RB - 5 kg/ha (administrate pe sol, cu o usoara incorporare in cazul coropisnitei si fara incorporare in cazul melcilor), inainte de plantare.

            3. Pentru combaterea melcilor fara cochilie (Agriolimax agreste), melci (Limax spp.) se vor folosi produsele  AGROSAN B - 15 kg/ha  sau METALDEHYDE 5   - 10 kg/ha sau OPTIMOL 4 G - 15 kg/ha prin administrare pe sol, fara incorporare.

            4. Pentru prevenirea si combaterea atacului de rozatoare in spatiile amenajate pentru producerea rasadurilor se vor pune momeli din urmatoarele produse :

 

            -     BROMAKOL  25 - 50 g momeli/galeria activa;

            -     CRITOX   1 cartus fumigen/galerie activa.

            Momelile se improspateaza dupa 7 zile, folosind aceleasi doze.

 

            5. Tocurile de rasadnite, ramele din lemn, utilajele folosite si cararile se vor dezinfecta cu o solutie de Sulfat de cupru in doza de 3%.

 

            Stropiti plantatiile de POMI SI ARBUSTI FRUCTIFERI - in perioada repausului vegetativ pentru combaterea formelor hibernante a paduchelui din San-Jose, paduchelui lanos, psilidelor, oualor de afide si acarieni, insecte minatoare si defoliatoare se va interveni cu unul din urmatoarele pesticide:

 

1. CONFIDOR OIL SC 004 - 1,5%;

2. APLAUDUS SUPER - 1,5%;

3. MOSPILAN 20 SG - 0,450 kg/ha + TOIL - 0,5% (adjuvant pe baza de ulei vegetal);

4. NUPRID OIL 004 EC - 1,5%;

5. NUPRID OIL SC - 1,5%;

6. ADMIRAL 10 EC + 0,1%.

 

            Tratamentul se va aplica la temperaturi peste 5 - 6 grade celsius si se va incheia pina la umflarea mugurilor.

            Se va avea in vedere ca la aplicarea tratamentelor, pomii sa fie uscati (sa nu fie acoperiti cu zapada sau chiciura), realizandu-se o imbaiere completa a pomilor (inclusiv trunchiul acestora).

            Se vor respecta normele de protectia muncii si tehnica securitatii, pesticidele fiind toxice pentru om si animale.

 

INTOCMIT,

 dr. ing.  Georgeta Buciumas   

 

MINISTERUL   AGRICULTURII    SI   DEZVOLTARII RURALE

DIRECTIA  PENTRU AGRICULTURA BISTRITA-NASAUD

UNITATEA FITOSANITARA BISTRITA-NASAUD

0 comentarii3794 vizualizări11 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0