Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
AFIR pune la dispozitia beneficiarilor PNDR 2020 un model de contract de consultanta.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale vine in sprijinul beneficiarilor PNDR prin publicare pe site-ul oficial a unui model orientativ de Contract de Prestari Servicii de Consultanta. Demersul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) vine in urma dezbaterilor avute cu beneficiari Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013, care au solicitat indrumari cu privire la continutul si clauzele contractelor de consultanta, precum si ca urmare a observatiilor facute de expertii AFIR in procesul de a verificare a proiectelor.

 "Modelul de contract pe care il propunem acum beneficiarilor PNDR 2020 are un caracter consultativ care sa ii ajute sa se poata orienta pentru ca, in contractul final, sa fie asigurat un cadru reciproc avantajos. Primii dezavantajati in lipsa unui astfel de model sunt beneficiarii PNDR care nu au experienta in incheierea unui contract de prestari servicii. Nu impunem un anumit tip de contract, pentru ca relatia dintre beneficiari si firmele de consultanta este una privata, in care Agentia nu are dreptul si nici parghiile legale de a se implica, ci doar dorim sa oferim un exemplu", a declarat Directorul General al AFIR, David Eugen POPESCU.

                    In acest sens subliniem caracterul orientativ si de recomandare al modelului de contract pus la dispozitia publicului. Acest model se regaseste la sectiunile dedicate fiecarei sub-Masuri din PNDR, pe site-ul oficial al AFIR, respectiv www.afir.info.

                   Termenii Contractului de Prestari Servicii de Consultanta vor fi stabiliti de catre potentialul beneficiar al finantarii PNDR, care are dreptul de alege conditiile pe care le considera avantajoase pentru accesarea fondurilor europene si implementarea cu succes a proiectului.

                   Obiectul contractului pe care potentialul beneficiar il va incheia cu societatea de consultanta aleasa de catre acesta, il reprezinta executarea de catre societatea de consultanta a serviciilor de asistenta de specialitate si intocmirea documentatiilor necesare in scopul implementarii proiectului cu sprijin financiar de la bugetul Uniunii Europene, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR).

                   De asemenea, ca orice contract, modelul propus de AFIR pentru Contractul de Prestari Servicii de Consultanta contine o serie de drepturi ale beneficiarului, precum si obligatii astfel incat sa se asigure incheierea contractului in conditii reciproc avantajoase.

                    Tot cu caracter orientativ si de recomandare, AFIR pune la dispozitia potentialilor beneficiari ai PNDR 2020 prin intermediul site-ului oficial o lista a firmelor de consultanta care ofera servicii in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale.

                   Facem precizarea expresa ca aceste firme nu sunt validate de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si nici agreate sau ierarhizate. Adaugarea societatilor de consultanta in lista se realizeaza in urma completarii unui formular tip prin care AFIR solicita furnizarea unor informatii minime pe care le afiseaza spre informare pe pagina oficiala. Alegerea societatii de consultanta este un act benevol al potentialului beneficiar al PNDR.

 

                    AFIR - Directia Relatii Publice - 004 031 860.11.00  

                    relatii.publice@afir.info; www.afir.info

 

 

0 comentarii4249 vizualizări30 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0