Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
CONTROALE privind comercializarea alimentelor in zonele rurale.

In perioada 10.05.2017 - 16.06.2017 reprezentantii DSVSA Bistrita-Nasaud au efectuat controale oficiale pentru verificarea modului de respectare de catre operatorii din sectorul alimentar a conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor referitoare la comercializarea alimentelor in zonele rurale.

Actiunile desfasurate s-au materializat prin 115 controale, din care 92 magazine alimentare si 23 unitati de alimentatie publica. 

In urma controalelor s-au constatat neconformitati cum ar fi: mobilier degradat, neigienizat; spatii frigorifice neigienizate; personal lucrator cu echipament de protectie sanitara incomplet; lipsa termometrelor pentru  monitorizare temperaturii frigiderelor; lipsa vizelor periodice privind atestarea starii de sanatate a personalului lucrator; alimente cu ambalaje deteriorate si fara elemente de identificare; lipsa actiunilor de dezinsectie-deratizare; desfasurarea activitatii de comercializare a produselor alimentare fara inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor.

Pentru nerespectarea legislatiei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor au fost aplicate 25 sanctiuni contraventionale, din care 1 avertisment si 24 amenzi, in valoare de 14.400  lei.

A fost retrasa de la comercializare si dirijata catre distrugere cantitatea de 101 kg produse neconforme in valoare de 651,89 lei.

Activitatile de obtinere si vanzare directa si/sau cu amanuntul a produselor alimentare si activitatilor de prelucrare, procesare, depozitare, transport si comercializare a produselor alimentare  de origine animala si nonanima se desfasoara in baza certificatului constatator eliberat de ORC si in baza documentului de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor emis de DSVSA-judeteana. Unitatile nou infiintate se vor inregistra sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor in termen de 30 de zile de la infiintare.

 

 

Director executiv,

                 Dr. BOGOLIN IOAN

0 comentarii2597 vizualizări20 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0