Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Miercuri 22 Martie 2023 - 14587
"Ghidul fermierului privind ecoconditionalitatea-2018".

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a publicat pe site-ul institutiei (www.apia.org.ro), la sectiunea "Materiale de informare-2018", "Ghidul fermierului privind ecoconditionalitatea-2018" -  instrument de informare menit sa sprijine fermierii in cunoasterea si respectarea normelor de ecoconditionalitate (http://www.apia.org.ro/ro/materiale-de-informare/materiale-informare-anul-2018).

Recomandam fermierilor citirea cu atentie a acestui ghid pentru cunoasterea normelor de ecoconditionalitate pe care trebuie sa le respecte, in functie de tipul de expoatatie pe care o detin sau activitatea agricola pe care o desfasoara!

Potrivit legislatiei europene si nationale, orice fermier care solicita plati la APIA trebuie sa respecte aceste norme pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatatiei, indiferent de marimea acestora (inclusiv pe cele nesolicitate la plata si pe cele care nu mai sunt folosite in scopul productiei).

Nerespectarea de catre femieri (din neglijenta, din nestiinta sau in mod intentionat) a normelor privind ecoconditionalitatea conduce la aplicarea sanctiunilor administrative de reducere a platilor sau excluderea de la plata, pentru unul sau mai multi ani, dupa caz.

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

0 comentarii2765 vizualizări18 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0