Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Masuri pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare.

In conformitate cu programul stabilit de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(DSVSA) Bistrita-Nasaud a dispus demararea actiunilor specifice perioadei minivacantelor de Rusalii (24.05.2018 - 28.05.2018) si de 1 Iunie (01.06 - 03.06.2018), prin intensificarea controalelor oficiale si a masurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare.

Scopul actiunii este protejarea sanatatii consumatorilor, in contextul unei afluente mari de turisti si a cresterii rulajului de marfa pentru unitatile din industria alimentara din zonele de agrement si localitatile de interes turistic.

            La aceste actiuni tematice vor participa inspectorii din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene, circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor (CSVSA) si ai circumscriptiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

            Controalele oficiale se vor efectua in unitatile de vanzare cu amanuntul supuse inregistrarii si controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

            Controalele urmaresc respectarea cerintelor pentru inregistrarea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a unitatilor de vanzare cu amanuntul, respectarea cerintelor generale de igiena a alimentelor conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 852/2004, verificarea eligibilitatii materiilor prime si a trasabilitatii produselor, verificarea implementarii procedurilor bazate pe principiile HACCP si a programelor de autocontrol.

            Reamintim cetatenilor numarul de telefon Call-Center-ului A.N.S.V.S.A. - 0800 826 787- care poate fi apelat gratuit, din orice retea de telefonie, pentru a sesiza nereguli in domeniul sigurantei alimentelor.

 

 

   Director executiv,

    Dr. BOGOLIN IOAN  

0 comentarii2576 vizualizări25 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0