Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
ANSVSA nu respecta contractele incheiate cu medicii veterinari.

Colegiul Medicilor Veterinari Filiala Bistrita-Nasaud, informeaza ca medicii veterinari de libera practica imputerniciti, suspenda efectuarea activitatilor sanitare veterinare contractate cu statul, incepand cu data de 09.11.2020, deoarece Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA ) nu respecta contractele incheiate cu medicii veterinari, referitoare la :

-        Efectuarea platilor aferente lunilor august si septembrie 2020, conform Legii 236 / 2019 si OUG Nr. 117/2020, catre beneficiarii contractelor aflate in derulare.

-        Adoptarea unor proceduri pentru realizarea  inspectiilor in exploatatiile nonprofesionale, care exced legislatiei in vigoare si care introduc atributii si competente suplimentare medicului veterinar de libera practica imputernicit (m.v.l.p.i. ) prin cadrul aceluiasi tarif.

-        Lipsa unui raspuns la solicitarea m.v.l.p.i. de actualizare a tarifelor pentru actiunile sanitare veterinare contactate cu statul - actualmente m.v.l.p.i. lucreaza cu tarifele stabilite in anul 2013, fara nici o indexare timp de 7 ani. Cheltuielile salariale, utilitatile si alte cheltuieli aferente functionarii unui cabinet s-au triplat in acest timp.

-        Nu s-a asigurat echipamentul de protectie si nici nu s-au stabilit proceduri clare pentru prevenirea  raspandirii virusului SARS-COV2, in conditiile in care m.v.l.p.i. si personalul medical veterinar angajat, desfsoara zilnic activitati care presupun intrarea in gospodariile proprietarilor de animale.

Avand in vedere aceste aspecte, medicii veterinari de libera paractica imputerniciti din judetul Bestrita-Nadaud au fost in  acord cu hotararea Consiliului National al Colegiului Medicilor Veterinari din Romania, care a initiat actiuni similare in toata tara, actiuni prin care dorim sa rezolvam problemele noastre privind relatia cu ANSVSA ul.

               Astfel, un numar de 43 m.v.l.p.i. din judet, au depus la DSVSA B-N, notificari cu privire la nerespectarea contractelor cu autoritatea in domeniu, notificari prin care m.v.l.p.i. informeaza despre suspendarea efectuarii activitatilor sanitare veterinare contractate cu statul. Deasemenea, o echipa formata din 5-6 m.v.l.p.i.,  o sa picheteze sediul DSVSA Bistrita-Nasaud, intre orele 10 - 13, incepand cu data de 09.11.2020, cu respectarea regulilor de protectie sanitara.  Membrii CN al CMVRO o sa picheteze zilnic sediul ANSVSA, incepand cu 09.11.2020, cu respectarea regulilor de protectie sanitara.

               Suntem pacaliti de aproape un an cu privire la aplicarea Legii 236 iar cei care trebuie sa aplice legea ( ANSVSA ) sunt parte din executiv si nu legiuitori, sunt parte din statul care ar trebui sa-si respecte si sa-si aplice propriile legi. In conditiile pandemiei, care ne afecteaza pe toti si din punct de vedere economic, s-au gasit parghii de sprijin pentru aproape toate entitatile economice private pentru a atenua impactul negativ, insa  m.v.l.p.i. au primit sarcini in plus si au fost prinsi intr-un hatis legislativ monstrous - suntem blocati in " tara nimanui " din razboiul dintre " fractiunile" din cadrul ANSVSA.

 

 

                 Presedinte    CMV  FILIALA BISTRITA-NASAUD

                               Dr. BERENDE LOGIN

0 comentarii3003 vizualizări09 noiembrie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0