Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Joi 24 Iunie 2021 - 14587
Sprijin pentru apicultura in Parlamentul European

Parlamentul European va dezbate in cursul acestei luni o propunere de rezolutie privind situatia apiculturii in UE, initiata de Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Aceasta propunere de rezolutie trage un semnal de alarma asupra provocarilor la care este supus sectorul apiculturii la nivel european si solicita masuri privind protejarea sectorului apicol de mortalitatea ridicata a albinelor, raspandirea toxinelor, maladiile provocate de acarieni.
De asemenea, Comisia este invitata sa se asigure ca sprijinul acordat in prezent pentru sectorul apicol si viitorul acestei politici sunt mentinute si consolidate in cadrul Politicii Agricole Comune dupa 2013.
Deputatul european Rares Niculescu a depus o serie de amendamente la aceasta propunere de rezolutie, acestea vizand sprijinirea in egala masura a micilor procesatori de miere, informarea publicului cu privire la calitatea produselor apicole europene in comparatie cu cele importate si incurajarea desfacerii mierii si produselor din miere pe pietele locale, direct catre consumatori.
Comisia Europeana a decis recent sa ridice la 32 de milioane de euro nivelul sprijinului european consacrat apiculturii in perioada 2011-2013, ceea ce reprezinta o crestere de 25% fata de perioada 2008-2010.
Programele nationale ale statelor membre sunt finantate de UE cu pana la 50%.
Romania se situeaza printre principalii beneficiari ai acestor fonduri, cu 3,4 milioane de euro (pe locul doi dupa Spania, care beneficiaza de 5,5 milioane de euro).

Departamentul Imagine si Comunicare
PDL Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii3339 vizualizări07 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0