Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Se va subventiona rata dobanzii pentru creditele contractate de fermieri pentru productie

Guvernul a adoptat, o schema de sprijin pentru fermieri, constand in subventionarea ratei dobanzii pentru creditele contractate de acestia pentru productie, pana la finalul anului 2010, a anuntat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru.

Practic se subventioneaza o parte din dobanda la creditele contractate, care reprezinta diferenta intre dobanda pietei mentionata in contractele de creditare si o dobanda de  referinta comunicata lunar de catre Comisia Europeana”, a afirmat Mihai Dumitru.

Ministrul a explicat ca, de exemplu, in prezent, rata medie practicata pe piata romaneasca la creditele contractate in lei este de 18%, iar in aceasta luna dobanda de referinta a Comisiei Europene este de 8%.

Practic acoperim 10% din dobanda, finantata de la bugetul de stat”, a explicat ministrul.

Prezenta schema de ajutor se va aplica contractelor de credit care vor fi incheiate in perioada cuprinsa intre data publicarii prezentei Ordonante i;n Monitorul Oficial pana la 31 decembrie 2010, pentru creditele incheiate pe orice perioada, iar subven?ia se va acorda pentru dobanzile platite institutiilor finantatoare pana la data de 31 decembrie 2012, inclusiv.

Schema de ajutor beneficiaza de un buget de 103 milioane de lei, a precizat ministrul de resort.

1 comentariu7385 vizualizări25 august 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0