Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Joi 02 Mai 2024 - 14587
OIERII MONTANI LA SFAT .

Localitatea NUCSOARA din judetul Arges a devenit pentru doua zile gazda primitoare a reprezentantilor celor 25 de asociatii profesionale de oierit montan din Romania. In Muntii Iezerului unde se mai aude parca plansul Mioritei dupa stapan, si-au dat intalnire toti  cei care pun pe prim-planul activitatii lor oieritul montan.

                        In zilele de 21-22 august, la Nucsoara, are loc Sedinta Consiliului Director al Federatiei Oierilor de Munte din Romania. Pe agenda Consiliului Director figureaza activitati  de informare privind demersurile de ultima ora la ministerul de resort,(MADR), percum si in ceea ce priveste realizarea unui material "didactic"(video- proiectie) referitor la cateva stane montane.Ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute de FOMR, tot mai multe persoane care activeaza   in domeniul oieritului montan se constituie in asociatii profesionale si adera la Federatia Oierilor de Munte din Romania. Asa se explica si punerea in discutie  in cadrul sedintei CD si aprobarea aderarii  la federatie, a  unei asociatii de oieri montani din judetul Harghita.

                         Un punct de mare interes in cadrul acestei intalniri la varf, il reprezinta stabilirea  masurilor organizatorice necesare reprezentarii cu cinste a oierilor montani din Romania la sedinta EUROMONTANA- CHAMBERY(Franta) ce va avea loc in prima decada a lunii octombrie al acestui an. De retinut ca EUROMONTANA  , apreciind  nivelul preocuparilor in domeniul oieritului montan, a atribuit partii romane doua locuri in Consiliul Director Euromontana, un loc fiind sustinut din punct de vedere financiar de catre reprezentantul  MADR.

                          O activitate similara a avut loc in urma cu doua luni , cand la Hateg in judetul Hunedoara, participantii au adresat un MESAJ tuturor membrilor si simpatizantilor acestei structuri organizatorice.

 

           P.Sangeorzan.

 

0 comentarii2870 vizualizări20 august 2012




rss 2.0
rss 2.0