Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Campania de depunere a cererilor pentru vaca de lapte din zona defavorizata. Adeverinte pentru beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - Centrul Judetean Bistrita Nasaud, reaminteste potentialilor beneficiari faptul ca este in derulare campania de depunere a cererilor pentru vaca de lapte din zona defavorizata (6 august -21 septembrie).

Din numarul esimat de 8000 cereri de sprijin pentru acest tip de ajutor financiar, au fost depuse pana la aceasta data  1571 de cereri.

Cererea se depune  la APIA Centrul Judetean Bistrita Nasaud din  str. Tarpiului nr. 21A, municipiul Bistrita, insotita de urmatoarele documente:

  - copie CI/BI, pasaport, dupa caz

  - copie CUI/CIF

 - copie  dovada inregistrare RUI la APIA

 - dovada cont bancar activ

  - copia pasapoartelor animalelor pentru care se solicita sprijin

 - copie dovada inregistrare in Sistemul de Administrare a Cotelor de Lapte ( cu exceptia  cererilor de sprijin care se depun pentru bivolitele de lapte).

APIA  Centrul Judetean Bistrita Nasaud.

 

 

 

 

 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de plata unica pe suprafata - Campania 2012, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Pana la aceasta data, APIA a incheiat Conventii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comerciala Romana S.A, Banca Transilvania, Banca UniCredit Tiriac Bank S.A., Banca Carpatica, Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP, OTP Bank Romania S.A., Banca Comerciala INTESA SANPAOLO ROMANIA S.A., Bancpost S.A., Procredit Bank S.A., Piraeus Bank Romania SA., GARANTI BANK S.A., S.C. EXPRESS LEASING FINANCIAL SERVICE IFN S.A., IFN Next Capital Finance S.A., Raiffeisen Bank S.A., Agricover Credit IFN, S.C. Creditul Fermierului IFN S.A., Romanian International Bank S.A., Small Finance IFN.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, in cadrul acestui tip de conventie.

Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, centrul judetean/local APIA unde acesta a depus cererea in Campania SAPS 2012 va elibera o Adeverinta prin care confirma ca Beneficiarul a depus cererea de plata pentru Schema unica de plata pe suprafata (SAPS) pentru anul 2012 si ca au fost efectuate controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata a Beneficiarului, conform reglementarilor in vigoare. Nu pot beneficia de aceasta adeverinta fermierii selectati la controlul pe teren (clasic sau teledetectie) decat dupa finalizarea acestor controale. De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Pana in prezent, APIA a emis un numar de 4.416 de adeverinte.

Valoarea creditului poate fi de pana la 90 la suta din suma cuvenita din SAPS, fara:

a)            garantii suplimentare pentru creditele acordate de Banca Creditoare pana la data de 29.09.2012 inclusiv - la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana in ziua anterioara datei solicitarii creditului;

b)            garantii suplimentare pentru creditele acordate de Banca Creditoare incepand cu data de 30.09.2012 inclusiv - la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din data de 30.09.2012.

Cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana poate fi descarcat de la adresa http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/index.en.html

  

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

 

0 comentarii2849 vizualizări28 august 2012




rss 2.0
rss 2.0