Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
APIA libereza adeverinte pentru cererile ramase eligibile.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Centrul Judetean Bistrita Nasaud, informeaza faptul ca elibereza adeverinte pentru cererile ramase eligibile, in urma  incheierii  conventiilor cu CEC Bank, Banca  BRD Groupe Societe Generale, Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP, Banca Transilvania, Intesa Sanpaolo Bank, Procredit Bank, privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic - specia bovine si respectiv ovine/caprine.  

Agentia de  Plati si Interventie pentru Agricultura elibereaza adeverinte in cuantum de 200 lei/cap  la specia bovine, respectiv 20 lei/cap la specia ovine/caprine, conform OMADR 214 din 24.09.2012 . 

Creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii primei pe cap de animal la care sunt  indreptatiti, potrivit legii.

Fondul de Garantare a Creditului Rural - FGCR IFN S.A. garanteaza pana la 80% din valoarea creditelor acordate de Banca.

Adeverintele se elibereaza in fiecare zi, la sediul APIA Centrul Judetean Bistrita Nasaud, din  localitatea Bistrita, strada Tarpiului nr. 21A.

Fermierii care doresc adeverinte, trebuie sa prezinte la APIA anexa 3, document eliberat de catre  bancile cu care APIA are incheiate conventii, precum si BI/CI/CUI, dupa caz. Optiunea de a solicita creditul apartine integral fermierului.

Totodata reamintim fermierilor, ca pana la 15 octombrie 2012 inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

 

A.P.I.A.  Centrul Judetean Bistrita Nasaud.

0 comentarii3626 vizualizări11 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0