Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
APIA elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii Masurii 215 Plati privind bunastarea animalelor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente.

 Creditele ofera fermierilor posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platilor la care sunt indreptatiti potrivit prevederilor legale in vigoare.

 Pana la aceasta data, Agentia a incheiat conventii cu CEC Bank SA, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Creditcoop, Intesa Sanpaolo Romania, Agricover IFN SA, Unicredit Tiriac Bank,  in conformitate cu prevederile Masurii 215-  Plati privind bunastarea animalelor -porcine si Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.149/2012 pentru aprobarea modelului cererii de ajutor privind masura 2.1.5 - Plati privind bunastarea animalelor -porcine.

 Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o Adeverinta de inregistrare a fermierului prin care confirma:

-         ca solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 - Plati privind bunastarea animalelor.

-         25 % din valoarea sprijinul solicitat.

 Valoarea creditului/facilitatii de finantare va fi de pana la 90% din suma cuvenita din Platile privind bunastarea animalelor, denominata in lei astfel:

a)      pentru creditele acordate de Banca pana la data de 31.12.2012 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana la data solicitarii creditului;

b)      pentru creditele acordate de Banca incepand cu data de 01.01.2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din data de 31.12.2012.

  Fondul de Garantare a Creditului Rural - FGCR IFN S.A. si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza 80% din valoarea creditelor acordate de Banca.

Reafirmam recomandarea adresata fermierilor interesati sa isi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca (creditoare), pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.

Optiunea de a solicita creditul apartine integral fermierului.

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE 

0 comentarii3787 vizualizări24 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0