Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Memorialul Filip Cristian.(50 de poze)

Timp de patru zile, cei care  vor  calca  pragul  Expozitiei de pasari de curte si animale de blana, dotata cu trofeul  "Memorialul  Filip Cristian" vor avea posibilitatea sa admire frumusetea iepurelui REX TRICOLOR , culoarea  deosebita a oualor de gaini  ARAUCANA  si  desenul perfect al porumbeilor  LAHORE.

          Editia  intai a  "Memorialului Filip Cristian"  deschisa astazi este  organizata de  catre   Federatia  Crescatorilor  de  Pasari  si Animale  Mici  de  Rasa " Petru Rares "- Bistrita,  Romania   cu sprijinul Primariei  Municipiului  Bistrita  si a  Consiliului Judetean. Ea constituindu-se  intr-o  avanpremiera  a expozitiei  din februarie  2013  cand iubitorii  necuvantatoarelor  de pe meleaguri bistritene vor sarbatori 110 ani de existenta.

            Expozitia de tineret reprezinta un omagiu adus memoriei celui care a fost FILIP CRISTIAN, membru al federatiei si a carui viata s-a sfarsit prea devreme. Cu aceasta ocazie, membri  federatiei isi expun cele mai frumoase exemplare de pasari si animale de blana in amintirea unui coleg si om care a fot  bistriteanul  Filip Cristian, cazut la datorie in urma cu doi ani.

            Cei care au trecut pragul expozitiei de pe pietonalul  bistritean, au putut admira pasari si animale mici, de la gainile chiliene ARAUCANA  a caror ou nu contine colesterol, la iepurii californieni sau la celebrii porumbei jucatori ardelenesti.

            Exponatele vor putea fi vizionate pana duminica, zilnic intre orele 09.00 -21.00.

Intrarea este trei lei, grupurile de elevi (mai mult de zece) insotite vor avea reducere de 50%. 

          Contra sumei de doi lei, cei care doresc sa intre in posesia unei gaini, porumbel, iepure sau alte obiecte, pot participa la tombola organizata in acest scop.

          Trofeul "Memorialul FILIP CRISTIAN" a fost inmanat tatalui celui omagiat, in cadrul festivitatii de deschidere.

             Expozitia se doreste a fi un modest omagiu adus celui care mult prea tanar fiind si-a luat zborul dintre noi.

 

 

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii5425 vizualizări22 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0