Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Fii Fermier European! Depune la APIA Cererea de sprijin!

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) desfasoara in perioada 1 februarie - 10 iunie 2013, Campania de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafata, avand sloganul:"Fii Fermier European! Depune la APIA Cererea de sprijin!In Campania 2013 ne pregatim pentru viitoare Politica Agricola Comuna."

Obiectivul general al campaniei il reprezinta informarea fermierilor cu privire la fondurile europene si nationale destinate schemelor/masurilor de sprijin pe suprafata in anul 2013, precum si la modalitatea de accesare a acestora.

Se pune accent in continuare pe informarea eficienta a fermierilor cu privire la aplicatia de identificare online a parcelelor agricole - IPA Online, prin care beneficiarii isi pot vizualiza, prin conexiune la internet, propriile parcele digitizate in campania anterioara si isi pot digitiza si alte parcele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date (LPIS) a APIA.

Buna informare a fermierilor reprezinta una din primele si cele mai importante conditii pentru derularea la timp si corecta a intregului proces de absorbtie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din Romania.

Pe durata Campaniei, centrele judetene si locale ale Agentiei vor organiza sesiuni de informare si instruire a fermierilor si respectiv a administratiei agricole din primarii, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijn pentru plati pe suprafata in anul 2013, modalitatea de completare a acestora, conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum si la pachetele financiare care pot fi accesate in cadrul masurilor de sprijin pe suprafata. In cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atentie deosebita procedurii de completare electronica a declaratiei de suprafata si identificare, respectiv de schitare corecta, online a parcelelor agricole. De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de ecoconditionalitate pe toate suprafetele agricole utilizate. De aceste instruiri vor beneficia atat fermierii cat si administratia agricola din primarii, respectiv personalul din bibliotecile judetene si comunale cuprinse in programul Biblionet.

 

 

 

Informatii suplimentare:

 Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata se va derula in perioada 1 martie - 15 mai 2013, respectiv 10 iunie, cu penalizari de 1% pentru fiecare zi de intarziere.

Masurile de sprijin pe suprafata sunt:

 1. Schema de plata unica pe suprafata (SAPS);
 2. Plati nationale directe complementare (PNDC):
 • PNDC 1- culturi in teren arabil;
 • PNDC 2- in pentru fibra;
 • PNDC 3- canepa pentru fibra;
 • PNDC 4- tutun;
 • PNDC 5- hamei;
 • PNDC 6- sfecla de zahar.
 1. Schema de plata separata pentru zahar;
 2. Schema de sprijin pentru orez din zonele defavorizate altele decat zona montana;
 3. Plati compensatorii pentru masurile de dezvoltare rurala:
 • Masura 211 - Plati compensatorii pentru zonele montane defavorizate;
 • Masura 212 - Plati compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural.
 • Masura 214 - Plati de Agro-mediu*:
  • Pachetul 1 (P1) - Pajisti cu inalta valoare naturala;
  • Pachetul 2 (P2) - Practici agricole traditionale;
  • Pachetul 3 (P3) - Pajisti importante pentru pasari;
  • Pachetul 4 (P4) - Culturi verzi;
  • Pachetul 5 (P5) - Agricultura ecologica;
  • Pachetul 6 (P6) - Pajisti importante pentru fluturi;
  • Pachetul 7 (P7) - Terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru gasca cu gat rosu.

*Se pot combina pe parcela: P1 cu P2 sau P4 cu P5. Nu se pot combina pe parcela P4 cu P7.

 

 
 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

0 comentarii2569 vizualizări05 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0