Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
MODEL FRANCEZ IN AGRICULTURA.

Ministrul agriculturii Daniel Constantin, a tinut sa informeze opinia publica cu privire la programul sau agricol pe anul 2013 .Potrivit ministrului, in anul in care tocmai am intrat, bugetul ministerului pe care-l conduce va fi mai mic decat executia finala a anului trecut. Ministerul  din subordinea conservatorului Daniel Constantin in acest an, va fi supus unei ample reforme institutionale, reforme care vor fi simtite si de catre unitatile din subordine. Primele care vor simti aceasta schimbare vor fi  Directiile Agricole . Potrivit ministrului Constantin, cel mai probabil vor exista opt Directii Agricole, in conformitate cu cele opt regiuni  de dezvoltare preconizate a se crea.

              Pe aceeasi linie a reformelor institutionale, ministrul are in vedere si unificarea celor doua agentii de plati (APIA si APDRP), aceasta unificare trebuind a fi finalizata pana la 01.01.2014, in ideea eliminarii unei noi acreditari.

              Modificari semnificative vor fi aduse si  in activitatea Agentiei Domeniilor Statului. Stiindu-se ca dupa 2014 se va permite oficial  vanzarea terenurilor, ministerul va pune in dezbatere publica ce se va face cu vanzarea terenurilor agricole dupa 2014, iar ADS-ului pe aceasta linie ii va reveni o sarcina deosebita. Se pare ca ministrul Daniel Constantin va opta in aceasta chestiune pentru modelul francez, unde exista o agentie care se ocupa de tot ceea ce inseamna trecerea terenurilor agricole de la un agent economic la altul, sau intre persoane fizice, atat in interiorul Romaniei cat si in tarile comunitare.

 

         S. Sangeorzan.

 

foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2982 vizualizări09 februarie 2013




rss 2.0
rss 2.0