Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Marti 11 Mai 2021 - 14587
Depunere formulare cota de lapte. Controlul la fata locului in exploatatiile de ovine si caprine.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza producatorii de lapte de vaca despre faptul ca, incepand cu 1 iunie si pana la 31 iulie 2013, se desfasoara prima perioada de depunere a formularelor de acordare a unei cantitati de cota de lapte din rezerva nationala.

Acordarea se va face in functie de cantitatea de lapte disponibila in rezerva nationala, pentru producatorii detinatori de cota in a caror exploatatie s-a depasit cota de lapte pe perioada anului de cota precedent si pentru exploatatiile care si-au inceput activitatea pe parcursul anului de cota.

Producatorii care acceseaza rezerva nationala trebuie sa indeplinesca, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) au depasit cota individuala de lapte / si-au inceput activitatea in timpul anului de cota;

b) detin exploatatii cu un efectiv minim de 2 capete vaci de lapte la sfarsitul anului de cota/ la data solicitarii.

Cererea va fi insotita de urmatoarele documente:

-        act de identitate (BI/CI);

-        cod unic de inregistrare, dupa caz;

-        cardul de identificare a exploatatiei la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor;

-        pasapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploatatiei sau investitiei noi, pentru care a solicitat cota din rezerva nationala, dupa caz;

-        documentele prin care demonstreaza cantitatea de lapte obtinuta si comercializata din exploatatia pentru care a solicitat cota din rezerva nationala;

-        declaratie pe propria raspundere privind surplusul cantitatii de lapte vandute direct fata de cota detinuta, in cazul solicitarii de cota din rezerva nationala pentru vanzari directe.

Cantitatea minima a cotei din rezerva nationala ce poate fi solicitata de catre producatori este de 1000 de kg, iar cantitatea maxima este de 1.800.000 kg.

Formularele tip se depun la Centrul Judetean APIA pe raza caruia functioneaza exploatatia.

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE 

 

 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in aceasta perioada se desfasoara controlul la fata locului in exploatatiile de ovine si caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a Platilor nationale directe complementare, sector zootehnic, in anul 2013.

In cadrul controlului la fata locului echipele de control APIA verifica urmatoarele elemente:

a)      existenta reala a efectivului total de animale pentru care s-a solicitat prima pe cap de animal;

b)      identificarea animalelor in conformitate cu legislatia in domeniu, dupa cum urmeaza:

Ø   identificate cu o crotalie auriculara simpla, avand imprimat un cod unic de identificare a animalului, in cazul animalelor nascute pana la 1.01.2008;

Ø   identificate cu doua crotalii auriculare simple, avand imprimat acelasi cod unic de identificare a animalului, in cazul animalelor nascute in perioada 1.01.2008 - 31.12.2009;

Ø   identificate cu o crotalie auriculara simpla si o crotalie auriculara electronica, ambele continand acelasi cod unic de identificare a animalului in cazul animalelor nascute incepand cu data de 1.01.2010.

c)      corespondenta dintre efectivul inscris in cerere si efectivul existent in exploatatie, la data controlului.

Reamintim crescatorilor de animale ca efectivul de femele ovine/caprine pentru care au solicitat prima trebuie sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere, pe perioada de retentie, respectiv pana la data de 3 august 2013 inclusiv.

Animalele gasite la control fara numere de identificare (crotalii) sau incorect identificate sunt animale nedeterminate, care genereaza penalitati sau excluderi de la plata, dupa caz.           

In cazul in care solicitantul refuza sau restrictioneaza accesul in exploatatie a reprezentantilor APIA, pentru efectuarea controlului la fata locului, cererea prin  care s-a solicitat prima pe cap de animal devine neeligibila. 

Precizam ca 3 august 2013 este termenul limita pana la care echipele APIA pot efectua controlul la fata locului, in exploatatiile de ovine si caprine.

    

 

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE

 

0 comentarii4074 vizualizări04 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0