Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Joi 24 Iunie 2021 - 14587
Cuantumul platii nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovine, in anul 2010.

Guvernul a adoptat astazi o hotarare de Guvern prin care se aproba cuantumul platii nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovine, in anul 2010, a anuntat primul - ministru Emil Boc.

Actul normativ stabileste acordarea unui sprijin financiar cu o valoare unitara de 410 lei/cap bovina. In total se vor acorda plati, in valoare de 569.014.000 lei, care se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2011.

De acest stimulent vor beneficia aproximativ 225.000 de crescatori, cu un efectiv de 1,4 milioane de animale.

"Este un stimulent deosebit de important pentru sectorul agricol, a carui plata poate sa inceapa chiar din momentul publicarii acestei hotarari, avand in vedere relationarea cu sistemul bancar, care poate sa acorde in avans acesti bani in baza adeverintei de la APIA si a certificarii de catre Ministerul Agriculturii" a declarat ministru Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara.

               Totodata, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a subliniat faptul ca aceasta hotarare completeaza actul normativ adoptat de Guvern, in urma cu trei saptamani, prin care s-au alocat 610 milioane de lei pentru specia ovina.

               Primul-ministru Emil Boc a apreciat faptul ca Ministerul Agriculturii a reusit sa asigure resursele necesare pentru plata drepturilor fermierilor: "A fost un efort al Ministerului Agriculturii si apreciez faptul ca a reusit, intr-o perioada extrem de dificila, sa gestioneze si sa asigure resursele necesare pentru plata drepturilor fermierilor pe cele doua componente, astfel incat acest sector atat de important al agriculturii sa fie sustinut in continuare."

 

 

Biroul de presa

0 comentarii3822 vizualizări08 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0