Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
JANDARMII - CURS DE FORMARE IN DOMENIUL PREVENIRII CONSUMULUI DE DROGURI.

Cadrele din Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, participa timp de patru zile la un program de specializare in domeniul prevenirii consumului de droguri. Sesiunile de formare la nivelul judetului Bistrita-Nasaud demareaza marti, 08 octombrie a.c. si insumeaza 32 ore (4 zile), tema acestora fiind formare de baza in domeniul prevenirii consumului de droguri.

 Sesiunile sunt sustinute de specialisti care detin si calitatea de formatori autorizati ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud, actuala Autoritate Nationala pentru Calificari.

Informatii de background

Specialisti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud se afla la sediul Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud unde desfasoara un proces de formare initiala in domeniul prevenirii consumului de droguri destinata ofiterilor din cadrul structurilor de prevenire si combatere a faptelor antisociale si lucratori jandarmi implicati in activitatea de combatere a infractionalitatii stradale.

Demersul formativ urmareste cresterea nivelului de cunostinte a specialistilor din cadrul Jandarmeriei bistritene cu privire la influenta drogurilor ilegale asupra consumatorilor, acestia fiind familiarizati cu aspecte precum: tendintele fenomenului consumului si traficului de droguri in Romania, principalele categorii de substante si efectele acestora, notiuni utilizate in domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadru legal si sistemul de coordonare a politicii in domeniul drogurilor, sistemul de asistenta destinat persoanelor dependente de droguri in Romania, notiuni si concepte teoretice utilizate in prevenirea consumului de droguri (factori de risc si protectie, etapele unei campanii de prevenire, evaluarea unei campanii de prevenire, prevenirea in mediul scolar etc), fenomenul substantelor noi cu efecte psihoactive etc. Furnizarea de formare se va realiza de catre A.N.A., prin Centrul National de Formare si Documentare in Domeniul Drogurilor, aceasta fiind stipulata intr-un protocol de colaborare incheiat recent intre cele doua institutii.

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2856 vizualizări08 octombrie 2013




rss 2.0
rss 2.0