Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Autospeciale noi pentru ISU BN.(20 de poze)

Comunicat cu ocazia furnizarii echipamentelor din Lotul 2 in cadrul proiectului "IMBUNATATIREA DOTARII CU ECHIPAMENTE A BAZELOR OPERATIONALE PENTRU INTERVENTII IN SITUATII DE URGENTA DIN TRANSILVANIA DE NORD - ETAPA A II-A"  Joi, in data de 17.10.2013, la sediul I.S.U. Cluj a avut loc festivitatea ocazionata de receptionarea celor 6 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta (Lot 2) achizitionate de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord" in cadrul proiectului "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru  interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord - Etapa a II-a".

Aceste autospeciale vor fi distribuite la cele 6 Inspectorate Judetene pentru Situatii de Urgenta din Regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistrita-Nasaud, I.S.U. Maramures, I.S.U. Satu Mare, I.S.U. Salaj.

 Valoare toatala a autospecialelor din acest lot este de 4.500.000 lei plus TVA.

 Contractul de finantare pentru proiectul "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord - Etapa a II-a" a fost semnat in data de 7 iunie 2012, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest. Acest contract a fost semnat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013, si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord", in calitate de beneficiar.

Obiectiv general al proiectului este imbunatatirea calitatii serviciilor publice de urgenta la nivelul Regiunii Nord-Vest prin cresterea capacitatii de raspuns adecvat situatiilor de urgenta si prin sporirea gradului de siguranta si sanatate a cetatenilor.

Obiectivele specifice:

Ø       Reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat de catre unitatile Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta in scopul ridicarii capacitatii de actiune si reactie adecvata a centrelor judetene pentru prevenirea, limitarea si inlaturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenta;

Ø       Imbunatatirea nivelului tehnic si de performanta a serviciilor publice judetene de urgenta din Regiunea Nord-Vest prin achizitionarea de echipamente specifice moderne, eficiente si performante;

Ø       Consolidarea capacitatii de colaborare si conlucrare operationala intre centrele judetene de urgenta din cadrul Regiunii Nord-Vest precum si a centrului regional/centrelor judetene cu cele din judetele limitrofe in perspectiva imbunatatirii sigurantei populatiei, salvgardarii vietii, proprietatii si bunurilor.

 

Rezultate estimate:

-          12 de autospeciale pentru interventii in situatii de urgenta:

ü       6 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma;

ü       6 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta;

-          reducerea timpul mediu de raspuns al unitatilor mobile de interventie la locul accidentelor/ dezastrelor pana la 16’ in zonele rurale si 8’ in zonele urbane.

Valoarea totala a proiectului este de 10.108.356,00 lei, din care finantarea nerambursabila este de 7.988.862,00 lei. 

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Autospecialele au fost executate de catre S.C Gradinariu Import Export S.R.L. in colaborare cu alte firme specializate din tara. In compunerea autospecialelor se regaseste un punct medical avansat care are posibilitatea acordarii asistentei medicale de urgenta unui numar de 10 persoane, el putand face triaj, acordare prim ajutor si evacuare la unitatile spitalicesti.

 Dupa receptia autospecialelor la sediile Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta vor fi instruite 20 de persoane privind manuirea si intretinerea utilajelor nou intrate in dotare.

  In trecut ADI Transilvana de Nord a derulat si un alt proiect de achizitii cu titlul "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru  interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord", care s-a derulat in perioada iulie 2010 - 31 noiembrie 2012. Prin acest contract au fost achizitionate 12 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma de capacitate marita, 18 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma de capacitate medie, 2 autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), 6 autospeciale pentru descarcerari grele, 21 de ambulante de prim ajutor (tip B) si 3 ambulante de reanimare (Tip C). De asemenea a fost furnizata si o autospeciala de interventie la accidente colective si pentru salvari urbane si un centru de comanda si control mobil cu echipamente de specialitate si de comunicatii aferente. Aceste autospeciale au fost repartizate intre cele 6 I.S.U. Judetene din Regiunea Nord-Vest. Valoarea totala a echipamentelor este de 49.868.560,78 lei.

Pe viitor asociatia isi propune sa promoveze si sa realizeze proiecte pentru dezvoltare regionala de interes comun si sa obtina finantari necesare derularii acestora.

 

Date de contact:

Stramb Gheorghe
Director de proiect
Telefon: 0743 088118, 0722628873, 0264-548854 
Fax: 0264 548853 
e-mail: office@adi-transilvania-nord.ro; gheorghe.stramb@adi-transilvania-nord.ro  

.

Foto - Marius Chiuzan.

 

0 comentarii3115 vizualizări22 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0