Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
4.981 misiuni de asigurare, restabilire si mentinere a ordinii si sigurantei publice la I.J.J. B-N.

Joi, 12 decembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, s-a desfasurat evaluarea activitatii pe primele 11 luni ale acestui an. La activitate au participat reprezentanti ai principalelor institutii  de la nivel judetean cu care s-a colaborat in acest an.

 

Informatii de backgorund

 Structurile de ordine si siguranta publica din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud au actionat in anul 2013 pentru indeplinirea atributiilor pe linia asigurarii si restabilirii ordinii publice, apararii drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateanului, a proprietatii publice si private, protectiei institutiilor fundamentale ale statului, a prevenirii si combaterii faptelor antisociale.

 

  Asigurarea, restabilirea si mentinerea ordinii si sigurantei publice:

Totalul misiunilor realizate la nivelul I.J.J. Bistrita-Nasaud pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud se ridica la 4.981, inregistand o crestere fata de anul anterior cu 12,2 %. (dintre acestea cele mai importante sunt: 463 misiuni de asigurare a ordinii publice, 298 de misiuni de restabilire si interventie si 3.276 de misiuni de mentinere a ordinii publice)

La misiunile de mentinere in anul 2013, predomina misiunile de mentinere executate in sistem integrat, (2.169 misiuni - crestere 42,5%), dintre care amintim patrulele mixte executate in mediul urban, cu un total de 1.184 misiuni. (o crestere cu 87,3%) si patrulele mixte executate in mediul rural cu un total de 428 (cresterea fata de anul trecut fiind de 135,2%).

Misiunile de mentinere executate de catre Jandarmeria Montana Rodna, Piatra Fintinele, respectiv Postul de Jandarmi Ordine Publica Singeorz-Bai,  in primele 11 luni ale acestui an se ridica la 715, concretizate in 577 misiuni de mentinere in zona montana si pe traseele turistice si 138 in statiunea balneoclimaterica Singeorz-Bai.

In perioada de referinta au fost constatate 137 de infractiuni din care 51 au fost constatate in timpul misiunilor organizate in mod independent, pe aceasta linie cresterea fiind de 8,51%, in colaborare cu Politia fiind constatate 86 de infractiuni cu o crestere de 48,3%.

Totalul sanctiunilor aplicate la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud de la inceputul anului pana in prezent este de 1.666 amenzi in valoare de 334.400 lei.

 

      Paza si protectie institutionala:

      Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud executa misiuni de paza si protectie la 16 obiective, precum si paza si protectia transporturilor de bunuri, valori si a transporturilor speciale.

In perioada analizata, s-au executat 291 transporturi de bunuri si valori si 517 transporturi corespondenta clasificata.

             In anul 2013, au fost primite de la organele de cercetare un numar de 520 de mandate de aducere, care au fost puse in executare in proportie de 100%.

 

                                                                                                                                        

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

0 comentarii2940 vizualizări13 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0