Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Sarbatorile de iarna in Penitenciarul Bistrita.

Bucuria Nasterii Mantuitorului, precum si emotia asteptarii Anului Nou sunt oglindite in randul persoanelor private de libertate din Penitenciarul Bistrita printr-o multitudine de activitati artistice si religioase care se desfasoara in aceasta perioada.

Manifestarile dedicate sarbatorilor de iarna au debutat inca de saptamana trecuta, cand Penitenciarul Bistrita a primit mai multe grupuri de colindatori din partea unor institutii de pe plan local.

Persoanele private de libertate care nu sunt vizitate au primit pachete oferite cu sprijinul preotului ortodox, respectiv prin implicarea reprezentantilor diverselor culte religioase si a unor asociatii de intrajutorare.

            In seara Ajunului Craciunului si a Anului Nou, grupul de colindatori din randul persoanelor private de libertate va prezenta programul special de colinde si obiceiuri de iarna  pe sectiile de detinere.

De asemenea, persoanele private de libertate de alte confesiuni vor putea participa la slujbe religioase oficiate de pastorii si preotii cultelor din care fac parte.

             In zilele de 25 decembrie 2013 si 1 ianuarie 2014, persoanele aflate in custodia Penitenciarului Bistrita vor beneficia de meniuri imbunatatite, care vor cuprinde si preparate traditionale romanesti.

Crearea unei atmosfere sarbatoresti in spatiul de detinere s-a realizat prin pavoazarea corespunzatoare a curtilor si camerelor de detinere cu brazi impodobiti. Totodata, programul special al studioului radio-TV cu circuit inchis din unitate include difuzarea de colinde, filme si documentare cu tematica religioasa, orarul de vizionare a emisiunilor TV fiind prelungit in zilele de sarbatoare.

In spiritul acestor sarbatori, se implementeaza si actiunea "Sacul lui Mos Craciun", care a presupus colectarea de jucarii si imbracaminte, donate de personalul unitatii, cadourile urmand a fi daruite copiilor persoanelor private de libertate cu o situatie materiala precara.

Implicarea persoanelor private de libertate in activitati de promovare a traditiilor romanesti si a obiceiurilor de iarna contribuie la constientizarea semnificatiilor religioase si morale ale acestora, precum si la valorizarea unor norme crestine, la cultivarea bunatatii, a generozitatii si a recunostintei fata de semeni.

 

            Inspector principal de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA.

.

Foto- arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii3262 vizualizări23 decembrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0