Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Interventie in forta a jandarmilor bistriteni la stadionul municipal!

Miercuri, 05 martie a.c., la Stadionul Municipal Bistrita in timpul unei partide de fotbal, suporterii s-au manifestat violent, ca urmare a fost nevoie de interventia jandarmilor. Acesta este din fericire doar un exercitiu demonstrativ prin care fortele de ordine se pregatesc pentru a executa misiunile de asigurare a ordinii publice la manifestarile sportive, conform prevederilor legale in vigoare.

Conform scenariului, la disputarea unei partide de fotbal intre echipele ACF Gloria Bistrita 1922 si CSM Ramnicu Valcea, tensiunile dintre suporteri au degenerat in actiuni violente fapt ce a impus interventia jandarmilor la Peluza.

Pe fondul unui protest anterior al suporterilor echipei oaspete din cauza unui arbitraj tendentios, care a avut loc din ultimele zile in municipiul Ramnicu Valcea au fost inregistrate violente atat impotriva unor persoane cat si a bunurilor din imediata apropiere. Totodata acestia aveau asupra lor torte, petarde si diferite obiecte pe care intentionau sa le aprinda, respectiv sa le arunce pe suprafata de joc, punand astfel in pericol buna desfasurare a partiei de fotbal cat si viata, integritatea fizica a jucatorilor, a celorlati spectatori si a fortelor de ordine, scopul final fiind intreruperea partiei de fotbal.

Conform scenariului, un numar de 3 suporteri ai echipei oaspete au si interdictie de acces la manifestarile sportive pentru 6 luni, sanctiune complementara care este inca activa.

Jandarmii au intervenit pentru a restabili ordinea publica si pentru a sanctiona pe cei implicati conform prevederilor legale in vigoare, (legea 10 din 2012 pentru modificarea si completarea legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive).

La exercitiu a participat responsabilul de ordine si siguranta al ACF Gloria Bistrita 1922 si al societatii de paza ce asigura ordinea publica in interiorul stadionului la partidele de fotbal, care s-au aratat deosebit de interesati si multumiti de astfel de actiuni cu scop preventiv, actiuni care vor mai fi organizate in incinta arenei sportive pentru prevenirea oricaror situatii neprevazute pe timpul competiilor sportive.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

0 comentarii2758 vizualizări06 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0