Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 20 Mai 2024 - 14587
Sarbatorirea Zilei N.A.T.O. la Brigada 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" .

In data de 06.04.2014, incepand cu orele 09.00. pe platoul U.M. 02110 din municipiul Bistrita a avut loc ceremonia de inaltare pe catarg a Drapelului National si a Drapelului N.A.T.O. , cu ocazia sarbatorii ZILEI NATO. Evenimentul a fost unul special, deoarece anul acesta se implinesc 10 ani de cand Romania a devenit membru al aliantei.

Activitatea a fost condusa de loctiitorul comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel dr. Dorin Blaiu, fiind prezenti prefectul judetului Bistrita-Nasaud, domnul Ioan Tintean si viceprimarul municipiului Bistrita, domnul George Avram, comandantii unitatilor din garnizoana, cadre militare si gradati profesionisti.

In alocutiunea rostita, loctiitorul comandantului brigazii a afirmat:

"Participarea militarilor romani in cei 10 ani pe care ii sarbatorim astazi,  alaturi de aliati la toate misiunile asumate de Alianta Nord Atlantica,  reprezinta un element cheie in respectarea angajamentelor la care Romania a subscris ca stat membru, prin care sprijinim efortul comunitatii internationale de realizare si asigurare a unui mediu de securitate sigur si stabil.

In cadrul acestui efort se inscriu si misiunile executate de structuri din cadrul Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan" care au participat la misiuni in afara teritoriului national incepand cu anul 1995 in cadrul misiunilor UNAVEM III si MONUA din Angola, in Balcanii de Vest din perioada 2000-2002 si incepand cu anul 2003 in teatrul de operatii din Afganistan si Irak." In incheiere, colonelul Dorin Blaiu a adus multumiri personalului militar si civil din cadrul brigazii pentru efortul depus pe parcursul acestor ani, si nu in ultimul rand, a adus multumiri reprezentantilor autoritatilor locale pentru buna colaborare si sprijinul acordat.

In continuare prefectul judetului Bistrita-Nasaud, domnul Ioan Tintean,  a precizat "eforturile, seriozitatea, profesionalismul militarilor bistriteni i-au transformat in veritabili ambasadori ai acestui  judet. Aprecierile primite de dumneavoastra, din partea unor inalti oficiali militari sau civili, romani sau straini  ne-au facut sa ne simtim mindri si pentru acest lucru nu pot decit sa va multumesc "

 

      Ofiter cu informarea si relatiile publice

Lt.col.

                                                                                                                                                     Mihai MARANDEL.

 

 

 

0 comentarii3234 vizualizări06 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0