Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Incendiu la un atelier de prelucrare a lemnului in Maieru. Accident rutier pe pasarela din apropierea ISU.

Dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat duminica dimineata, 6 aprilie a.c., la ora 07.10, cu privire la izbucnirea unui incendiu la un atelier de prelucrare a lemnului din localitatea Maieru. Patru echipaje ale pompierilor militari, cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD, sprijiniti de pompierii voluntari din localitatile limitrofe au pornit imediat spre locul solicitarii. Odata ajunsi la locul indicat, pompierii militari au constatat ca incendiul s-a extins la podul cladirii administrative, amenintand sa se propage la o alta locuinta invecinata.

            In cele sediul administrativ se aflau sapte angajati, insa din fericire, toate persoanele au reusit sa se autoevacueze in conditii de siguranta din imobilul respectiv. Paramedicii au acordat ingrijiri medicale proprietarului, un barbat de 31 de ani, care suferise un atac de panica.

            In paralel, pompierii militari au actionat pentru limitarea propagarii focului la intreg sediul administrativ si localizarea si lichidarea incendiului la atelierul de prelucrare a lemnului.

In sprijinul pompierilor militari au intervenit pompieri voluntari din Maieru, alaturi de voluntari din Rodna, Sant, Feldru si Singeorz Bai.

            Dupa aproximativ doua ore, incendiul a fost localizat si lichidat, au fost evacuate bunuri materiale din zonele de manifestare a incendiului si au fost indepartate elemente de constructie care prezentau riscul prabusirii. In urma incendiului, au ars: hala atelierului de tamplarie, pe o suprafata de cca. 1500 mp si a fost afectat podul cladirii administrative pe o suprafata de aproape 300 mp.

 

            Accident rutier pe pasarela din apropierea unitatii

 Duminica seara, 6 aprilie, in jurul orei 22.20, pompierii militari au intervenit la un accident rutier produs pe pasarela din dreptul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita". Militarii au fost alertati de zgomotul puternic rezultat in urma accidentului in care au fost implicate doua autoturisme, unul dintre acestea rasturnandu-se pe partea dreapta.

Modulul S.M.U.R.D., compus din doua autospeciale de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila si un echipaj de prim ajutor a fost alocat cazului. In urma accidentului,  un barbat a ramas incarcerat, iar celelalte doua victime, pasagere in celalalt autoturism, au suferit leziuni usoare. Pompierii militari au indepartat plafonul autoturismului care era rasturnat pe partea dreapta, au extras victima si au predat-o echipajului de terapie intensiva mobila. Barbatul era constient, iar dupa stabilizare a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Bistrita.  

 

   Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2821 vizualizări07 aprilie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0