Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
ARMATA - O SCOALA ALTFEL.

In perioada 07-11 aprilie 2014 s-au desfasurat activitati specifice, in cadrul Proiectului ARMATA -  O SCOALA ALTFEL, in toate unitatile subordonate Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" din garnizoanele Bistrita, Dej, Turda si Prundu Birgaului.

Sub egida acestui proiect au fost incluse atat actiuni de prezentare a tehnicii, armamentului din dotare dar si vizite ale salilor de traditii din unitati. Cu acesta ocazie, peste 3000 de elevi au putut vedea "pe viu" echipamentul cu care militarii brigazii isi desfasoara activitatea de zi cu zi  in misiunile curente  sau in teatrele de operatii externe.

 Pe timpul vizitelor prin prezentarile facute de militari participanti la misiuni externe, acestia au aflat informatii noi legate de traditiile militare ale zonei, interesul din partea elevilor  fiind maxim. Daca elevii claselor terminale, clasa a VIII-a si XI-a, au fost interesati de modul de a  accede in institutiile militare de invatamant , colegii lor mai mici au fost mai atrasi de echipamentul militar sau fotografiile din Angola, Balcanii de Vest, Irak, Afganistan.

Pentru a veni in intampinarea interesului crescut a tinerei generatii fata de institutia militara,  activitatile de acest gen vor continua in perioada imediat urmatoare. In municipiului Bistrita cu ocazia Zilei Fortelor Terestre -23 aprilie, va fi organiza Ziua Portilor Deschise iar  muzica militara de garnizoana va prezenta un concert in parcul municipal.

 

                 p.Ofiter cu informarea si relatiile publice

                                         Lt.col.                                                                                                                                    Mihai MARANDEL.

 

0 comentarii3241 vizualizări11 aprilie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0