Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Efective marite de jandarmi in mijlocul bistritenilor de Paste.

Ca in fiecare an in perioada sarbatorilor pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud va actiona cu efective marite in spatiul public cu ocazia organizarii diferitelor manifestari cultural-artistice si religioase cu scopul de a asigura cetatenilor un climat de ordine si siguranta publica in aria de competenta.

           La nivelul judetului Bistrita-Nasaud se vor desfasura slujbe religioase prilejuite de Invierea Domnului, organizate de catre Biserica Ortodoxa, Biserica Catolica si Biserica Reformata. Aceasta situatie va genera un aflux suplimentar de persoane in zonele de agrement, zona montana, lacasurile de cult, locuri de desfasurare ale unor manifestari cultural-artistice si sportive, zone de picnic, zonele de desfasurare a unor adunari publice, precum si aglomerari pe caile rutiere sau feroviare ce converg catre acest zone.   

Pentru participarea la realizarea ordinii si sigurantei publice, prevenirea si combaterea faptelor antisociale, asigurarea securitatii obiectivelor, in perioada premergatoare si cu ocazia sarbatorilor pascale 2014, Jandarmeria Bistrita in cooperare cu celelalte institutii specializate care au atributii de ordine si siguranta publica, concomitent cu desfasurarea misiunilor permanente, va executa o serie actiuni de ordine si siguranta publica in zonele de risc identificate.

Actiunile vor fi desfasurate in doua etape: atat premergator, cat si pe timpul sarbatorilor. Pentru asigurarea caracterului unitar si eficient al acestor actiuni, corespunzator fiecarei etape se vor lua masuri privind cunoasterea permanenta a evolutiei situatiei operative, a riscurilor si vulnerabilitatilor la adresa ordinii si sigurantei publice si identificarea din timp a unor eventuale situatii care ar putea determina tulburarea ordinii publice in zona de desfasurarea a adunarilor publice, lacaselor de cult, statiunilor turistice, zone de desfasurare a competitiilor si jocurilor sportive si zone de agrement.

              Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

 

 

 

 Informatii de background

 Premergator sarbatorilor:

         - organizarea si desfasurarea de actiuni specifice sau in cooperare cu alte institutii ale statului in piete, targuri si oboare, in scopul prevenirii si combaterii faptelor antisociale;

        - comunicarea permanenta cu cetatenii/turistii, pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, personalul din cadrul sectiilor si posturilor de jandarmi ordine publica montane, realizand indrumarea, informarea si acordarea de asistenta turistilor si persoanelor aflate in dificultate in zona montana in vederea prevenirii producerii accidentelor si combaterii faptelor antisociale;

        - acordarea sprijinului necesar lucratorilor D.S.V. B.-N. si Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bistrita-Nasaud, la solicitare, pentru desfasurarea activitatilor de control in pietele agro-alimentare, targuri, oboare si pentru verificarea modului de depozitare, transport si valorificare a produselor din carne, in scopul respectarii cadrului legal in domeniu, pentru prevenirea si combaterea faptelor care ar putea afecta sanatatea populatiei;

       - urmarirea respectarii Legii  nr. 54 din 19.03.2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic.

 

Pe timpul sarbatorilor:

       - asigurarea ordinii si sigurantei publice in zona lacasurilor de cult cu ocazia sarbatorilor pascale ce se desfasoara in spatiul public si care implica aglomerari de persoane in municipiul Bistrita, orasele Nasaud, Beclean si Sangeorz Bai, in localitatile Rodna si Piatra Fantanele;

      - mentinerea ordinii si sigurantei publice de catre jandarmi in patrule mixte in cadrul dispozitivelor unice de ordine si siguranta publica.

      - asigurarea masurilor de interventie pentru controlul situatiilor ce ar putea evolua spre tulburarea ordinii publice, restabilirea ordinii publice, prevenirea si combaterea faptelor antisociale, salvarea si evacuarea unor persoane.

               - identificarea si monitorizarea persoanelor sau grupurilor de persoane (cersetori, hoti de buzunare, etc.) care isi fac aparitia in zona lacaselor de cult, statiunilor, locurilor de agrement frecventate de turisti, pentru prevenirea si descurajarea elementelor infractoare si combaterea fenomenelor cu impact stradal.

               - asigurarea interventiei pentru prevenirea si aplanarea situatiilor ce pot tulbura ordinea publica, in functie de specific, gradul de risc sau amenintarea creata si aplicarea masurilor sanctionatorii care se impun.

 

 Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii3094 vizualizări17 aprilie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0