Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 15 Mai 2021 - 14587
DISTRUGERE CONTROLATA DE MUNITIE.

Vineri, 16 mai a.c., specialistii pirotehnisti din cadrul I.S.U. Bistrita - Nasaud s-au deplasat in poligonul special amenajat din localitatea Dorolea, pentru a distruge, in mod controlat, munitia neexplodata descoperita pe raza judetului Bistrita - Nasaud. Au fost distruse un numar de patru proiectile explozive si perforante de diferite calibre si munitie de infanterie.

Specialistii pirotehnisti readuc in atentia tuturor cetatenilor faptul ca munitiile ramase neexplodate reprezinta toate categoriile de munitii utilizate in scop militar, trecute prin gura de foc, lansate sau initiate, care nu au avut efect final prin nefunctionare sau cele neutilizate si care nu au fost distruse.

Asanarea terenului si neutralizarea munitiei ramase neexplodate din timpul conflictelor armate se executa de catre subunitati specializate si specialisti pirotehnicieni din serviciile de urgenta profesioniste.

La gasirea munitiei, respectati urmatoarele reguli: 

- NU o atingeti, NU o loviti si NU o miscati;

- NU o introduceti in foc;

- NU o duceti la fier vechi;

- NU incercati sa demontati focoasele sau alte elemente componente;

- NU folositi munitiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

- NU introduceti in cladiri, incaperi sau locuinte munitiile descoperite neexplodate;

- Discutati cu copiii toate aceste reguli preventive si explicati-le pericolul la care s-ar putea expune daca nu le respecta;

- Anuntati imediat organele de politie, autoritatile administratiei publice locale sau sunati la numarul unic pentru apeluri de urgenta, 112;

- Respectati regulile si masurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de munitii neexplodate.

       INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

0 comentarii2380 vizualizări16 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0