Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Incendiu stupina - Valea Podului, Nasaud si in localitatea Salva.

Dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. Bistrita - Nasaud a fost informat luni, 19 mai a.c., la ora 10.07, despre izbucnirea unui incendiu la o stupina situata in Valea Podului, Nasaud. Trei echipaje ale pompierilor militari nasaudeni, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD, s-au deplasat la locul evenimentului. Flacarile au cuprins intreaga remorca in care se aflau 72 de stupi. Pompierii militari au intervenit rapid pentru localizarea si lichidarea focarului, in conditiile in care albinele roiau agitate in jurul stupinei. Echipajul de prim ajutor SMURD a acordat ingrijiri medicale proprietarului, un barbat de 72 de ani, care a suferit un episod de atac de panica, ulterior acesta fiind transportat la spital.

Dupa aproximativ 25 de minute, incendiul a fost lichidat in totalitate, evenimentul fiind provocat, cel mai probabil, de jarul sau o scanteie provenite de la o lampa cu combustibil gazos.

 

.


Incendiu in localitatea Salva

Luni seara, 19 mai a.c., la ora 21.39, pompierii militari nasaudeni au fost solicitati pentru lichidarea altui incendiu in raionul lor de interventie, mai exact in localitatea Salva. O gospodarie individuala a fost cuprinsa de flacari puternice, acoperisul unei case de locuit si anexele gospodaresti din apropiere fiind afectate de incendiu.

Patru echipaje de interventie, cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD, incadrate cu 12 subofiteri, s-au luptat cu flacarile mai bine de doua ore pentru a stinge incendiul si pentru a impiedica propagarea acestuia la casele de locuit invecinate, care se aflau la o distanta mai mica de 2 m fata de zona de manifestare a incendiului. In sprijinului militarilor care incadreaza autospecialele de interventie au sarit mai multi pompieri militari care se aflau in timpul liber.

Au fost salvate 32 de animale adapostite in anexele gospodaresti: 25 de pasari si 7 animale mari (bovine si cabaline), casele invecinate, incaperile locuintei afectate de incendiu si multe alte bunuri. Au ars acoperisul casei si anexe gospodaresti pe o suprafata totala de cca. 200 mp si a fost afectat acoperisul locuintei. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind utilizarea unui cos de fum amplasat ori neprotejat termic fata de materialele combustibile.

    Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita". 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2569 vizualizări20 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0