Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Exercitiu tactic la Scoala Generala a C.N.A.M. din Bistrita. Incendiu in Dumbravita.

Detasamentul de Pompieri Bistrita a executat miercuri, 21 mai a.c., incepand cu ora 09.45, un exercitiu tactic cu mijloace si forte in teren la Colegiul National "Andrei Muresanu" - Scoala Generala, situat pe strada Zimbrului. Scenariul prevedea producerea unei situatii de urgenta intr-unul din corpurile institutiei de invatamant, in urma careia doua victime au ramas blocate. La acest exercitiu au participat cinci echipaje ale pompierilor militari, cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma, un echipaj de prim ajutor SMURD si o autospeciala de prima interventie si comanda. Au fost urmarite atat gradul de pregatire al efectivelor inspectoratului si modul de interventie conform scenariului propus, cat si modul de comportare pe timpul unei situatii de urgenta al copiilor si cadrelor didactice. Dupa finalizarea exercitiului, cei peste 700 de copii au interactionat cu pompierii militari si paramedicii care au participat la exercitiu si au vazut tehnica de interventie a Detasamentului de Pompieri Bistrita.

Feed-back-ul exercitiului a fost unul pozitiv, fapt ce ne incurajeaza sa executam si alte actiuni similare in viitor.

 

 Incendiu anexe gospodaresti in localitatea Dumbravita.

 Dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. Bistrita - Nasaud a fost informat miercuri, 21 mai a.c., la ora 20.10, despre izbucnirea unui incendiu la o gospodarie din localitatea Dumbravita. Doua echipaje ale pompierilor militari din cadrul Garzii de Interventie Beclean, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, au intervenit pret de mai bine de doua ore pentru localizarea si lichidarea incendiului. In sprijinul militarilor au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Spermezeu. Incendiul a cuprins acoperisurile a doua grajduri si a unei sure si ameninta sa se extinda la alte obiective. Au fost salvate 10 animale mici si 15 pasari. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric - cablu electric defect sau neizolat corespunzator.

 

   Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

1 comentariu2443 vizualizări22 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0