Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
16 detinuti au vizitat Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

Astazi, 23.05.2014, saisprezece detinuti aflati in custodia Penitenciarului Bistrita au vizitat Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud. Vizitatorii au admirat exponatele sectiilor Etnografie - Arta populara, Istorie - Arheologie si Arta contemporana, fiindu-le puse la dispozitie informatii detaliate de catre un ghid al institutiei.

Pentru iesirea in comunitate au fost selectati detinuti cu varste cuprinse intre 18 si 21 ani, care au manifestat o conduita constant pozitiva pe durata executarii pedepsei.

Activitatea a urmarit stimularea interesului persoanelor private de libertate pentru cultura si arta, precum si cultivarea un climat psihosocial pozitiv in randul persoanelor custodiate, menit sa satisfaca nevoile educationale si de socializare ale acestora.

.

 

COMUNICAT DE PRESA referitor la exercitarea dreptului de vot de catre detinutii din Penitenciarul Bistrita, la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014

             In data de 25 mai 2014, in Penitenciarul Bistrita se vor desfasura activitati de votare cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European.

Persoanele private de libertate aflate in custodia unitatii isi pot exercita dreptul de vot, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu Deciziile Biroului Electoral Central.

In vederea exercitarii acestui drept, detinutii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:

-       sa aiba varsta peste 18 ani sau sa fi implinit aceasta varsta in ziua alegerilor;

-       sa nu le fie interzis acest drept prin hotarare judecatoreasca definitiva;

-       sa fie cetateni romani sau comunitari cu resedinta in Romania;

-       sa detina acte de identitate valabile;

-       sa solicite in scris exercitarea dreptului la vot, solicitare adresata presedintelui biroului electoral al sectiei de votare prin intermediul administratiei locului de detinere.

            Conform situatiei efectivului de persoane private de libertate aflate in custodia penitenciarului, din efectivul de 691 de detinuti, 562 indeplinesc conditiile legale pentru a vota, 350 dintre acestia exprimandu-si acordul de a-si exercita acest drept.

            In vederea desfasurarii in bune conditii a procesului de votare si necesitatea evitarii disfunctionalitatilor care ar putea fi cauzate de supraincarcarea activitatii echipelor care se deplaseaza cu urna speciala la birourile electorale ale sectiilor de votare, printr-o decizie a Biroului Electoral Judetean Nr. 6 Bistrita-Nasaud, s-a aprobat defalcarea si depunerea cererilor de votare prin intermediul urnei speciale la patru sectii de votare aflate in proximitatea unitatii (sectiile de votare nr. 21, 22, 24 si 25).

Persoanele private de libertate vor putea vota, incepand cu ora 8.00, in spatiile special amenajate din incinta penitenciarului, luandu-se toate masurile pentru asigurarea caracterului secret si liber exprimat al votului.

 

Inspector principal de penitenciare Laura OPRIS

Pentru purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

 Telefon: 0263/238.175

              0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

 

0 comentarii3353 vizualizări23 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0