Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
60 de gospodarii inundate in BN.

In urma cantitatilor mari de precipitatii inregistrate in ultimele ore, mai multe gospodarii de pe raza judetului Bistrita - Nasaud au fost afectate, dupa cum urmeaza:

            La ora 18.00, aproximativ 60 de gospodarii din comuna Bistrita Birgaului au fost inundate (gradini, curti, anexe gospodaresti), iar la circa 15-20 dintre acestea au fost afectate subsolurile caselor de locuit. Pentru sprijinirea populatiei  afectate,  intervin un echipaj al pompierilor militari din cadrul Garzii de Interventie Prundu Birgaului, cu o autospeciala de interventie si doua motopompe, sprijiniti de pompierii voluntari din zona si membrii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Birgaului.

            De asemenea, un drum comunal din localitatea Rebrisoara spre Podirei  a fost blocat din cauza aluviunilor aduse de o cantitate mare de precipitatii, iar pompierii voluntari si Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Rebrisoara intervin pentru deblocarea respectivei cai de acces.

            Mai multi consumatori de energie electrica din judetul Bistrita - Nasaud au fost afectati, pe liniile de medie tensiune Bistrita - Beclean¸respectiv Lechinta - Teaca, echipajele de interventie de la S.C. Electrica S.A. fiind in teren pentru a remedia defectiunile.

 

La ora 19.00, interventia pentru degajarea drumului comunal DC 2 C (Rebrisoara -Podirei) afectat de aluviuni a fost finalizata, drumul fiind practicabil. De asemenea, pe raza localitatii Rebrisoara au fost afectate cinci gospodarii (beciuri inundate), pompierii voluntari si membrii CLSU intervenind pentru sprinirea populatiei.

            Permanent, COMITETUL JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA monitorizeaza  situatia operativa de la nivelul judetului Bistrita - Nasaud, pentru a interveni in gestionarea evenimentelor cauzate de fenomene meteo periculoase.

 

 COMITETUL JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA BISTRITA-NASAUD

 Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. Marius Rus 0758226177

0 comentarii2583 vizualizări27 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0