Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Concursuri pentru micii pompieri.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Bistrita - Nasaud, organizeaza in data de 30 mai 2014, concursurile cercurilor  de elevi cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata"  si de prevenire a incendiilor "Prietenii Pompierilor".

Concursurile se inscriu in cadrul unui program educational national pentru elevi prin care se urmareste constientizarea factorilor de risc care pot genera situatii de urgenta, implicarea individuala sau in echipa in actiuni de prevenire, precum si modul de comportare in cadrul unor situatii de urgenta.

Concurs cu tematica de prevenire a incendiilor "Prietenii Pompierilor" 

Data: 30.05.2014, ora 09.00

Locatie: Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita

Probe de concurs:

 - Proba teoretica - rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunostintelor acumulate in cadrul cercurilor tehnico-aplicative de elevi "Prietenii Pompierilor"

 - Proba de indemanare - "Pista cu obstacole"

 -  Proba practica  - "Stafeta de 400 m cu obstacole"

          Fiecare echipaj este format din 10 elevi (1 comandant, 8 concurenti si 1 rezerva). Echipajele pot fi: de baieti, de fete sau mixte si vor fi insotite de conducatorul echipajului (cadru didactic). Varsta minima de participare este de 11 ani si maxima de 15 ani, impliniti pana la data desfasurarii concursului.

 Concurs cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata"

- etapa judeteana -

Data: 30.05.2014, ora 09.00

Locatie: Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita

Probe de concurs:

 - Proba teoretica - rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice

 - Proba practica - transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa, pe distanta de 50 m;

 - Proba practica - deplasarea cu masca pe figura, intr-un raion cu obstacole contaminat.

          Concursul se desfasoara distinct pe niveluri de invatamant: ciclul gimnazial (clasele V-VIII) si ciclul liceal (clasele IX-XI). Echipajul poate fi constituit din baieti, fete sau mixt si are in compunere 4 elevi (3 concurenti si 1 rezerva) si sunt coordonate de un cadru didactic.

          Pentru ambele concursuri, conducatorii echipajelor trebuie sa prezinte juriului avizele medicale pentru efort fizic si avizele epidemiologice individuale ale membrilor echipajului.

           De asemenea, duminica, 1 iunie, Ziua internationala a copilului, in toate subunitatile pompierilor militari bistriteni din judet este organizata "Ziua portilor deschise", astfel incat cei mici sa poata experimenta, pentru o zi, viata de pompier.

 

       INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii3157 vizualizări29 mai 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0