Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
EXERCITIU TACTIC COMPLEX.

In data de 12 iunie, incepand cu ora 11.00, s-a desfasurat un exercitiu tactic complex, cu forte si mijloace in teren din cadrul ISU "Bistrita", al carui scenariu a presupus izbucnirea unui incendiu de amploare la un locas de cult - Manastirea Sfintii Apostoli Petru si Pavel din localitatea Rebra. Exercitiul a avut ca obiective generale pregatirea psihologica a efectivelor proprii si a clerului monahal din zona afectata pentru cunoasterea modului de comportare pe timpul actiunilor de interventie si salvare, organizarea, desfasurarea si coordonarea actiunilor de salvare si evacuare a persoanelor si bunurilor amenintate de incendiu precum si verificarea modului de organizare a cooperarii intre fortele inspectoratului si ale serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta din localitatea Parva si localitatile limitrofe in vederea limitarii si inlaturarii urmarilor incendiului.

Potrivit situatiei tactice principale, la unul dintre imobilele complexului monahal a izbucnit un incendiu violent, iar o victima a ramas captiva in interiorul acestuia. Mai mult, scenariul prevedea faptul ca incendiul s-a extins la fondul forestier, aflat la o distanta de cativa metri fata de focarele initiale.

Pentru gestionarea corespunzatoare a situatiei, la locul exercitiului au fost concentrate fortele din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud - doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD, Detasamentului de Pompieri Bistrita - o autospeciala de lucru cu apa si spuma, comandamentului inspectoratului - o autospeciala de prima interventie si comanda, Inspectoratului Judetean de Politie - trei echipaje de politie si din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Rebra, Parva si Feldru - cu o autospeciala de interventie.

Scopul exercitiului a fost atins prin verificarea capacitatii de actiune in cazul producerii unui astfel de eveniment si care presupune o desfasurare ampla de forte si mijloace. Misiunile de prevenire, recunoastere si simulare a interventiilor la scenarii realiste, alaturi de misiunile zilnice ale inspectoratului sunt restranse sumar in deviza "Prevenim, Protejam, Salvam!".INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii2891 vizualizări12 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0