Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 20 Mai 2024 - 14587
Barbat salvat din prapastie.

Duminica, 6 iunie a.c., la ora 17.22, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul de urgenta unic 112, despre faptul ca, in zona forestiera din apropierea localitatii Cormaia, un autoturism in care se afla un barbat a cazut intr-o prapastie, la o adancime de 200 - 300 m. Un echipaj de prim ajutor SMURD si un echipaj de descarcerare din cadrul subunitatii din Singeorz Bai, sprijiniti de jandarmi montani din Rodna, un echipaj de politie si voluntari din Singeorz - Bai, au plecat imediat spre locul solicitarii. De asemenea, din Bistrita, a fost alocat echipajul de terapie intensiva mobila SMURD.

In momentul prabusirii, barbatul, in varsta de 37 de ani, a fost proiectat din autoturism prin parbriz si a fost gasit la cativa metri de masina de teren distrusa in totalitate. Acesta a fost luat cu o targa improvizata de cateva persoane care au fost martore la eveniment, care s-au aflat in permanenta legatura cu salvatorii ce se indreptau spre locul evenimentului, primind indicatii de la acestia din urma cu privire la imobilizarea corespunzatoare a victimei, pentru a nu-i agrava leziunile deja suferite.

Ultimii patru kilometri din itinerariul de deplasare au fost impracticabili autospecialelor de interventie, astfel ca echipajele de salvatori (pompieri, medic, paramedici) au pornit pe jos spre locul indicat si au fost preluati de pe traseu de catre jandarmii montani si voluntari, iar apoi, cu ajutorul masinilor de teren, au putut ajunge in cel mai scurt timp la victima. Barbatul era constient, insa suferise multiple fracturi si traumatisme la nivelul membrelor inferioare si superioare.

Dupa stabilizare, acesta a fost coborat pana la cea mai apropiata cale de acces cu ajutorul salvamontistilor bistriteni si transferat catre echipajul de terapie intensiva mobila SMURD. Victima a fost transportata la UPU Bistrita pentru investigatii medicale suplimentare.

 

    Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

0 comentarii2779 vizualizări06 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0