Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
"Valorificarea potentialului uman prin promovarea incluziunii sociale si a participarii grupurilor vulnerabile - persoane private de libertate - pe piata muncii"

Azi, 21 ianuarie 2011, incepand cu ora 10.00, in Penitenciarul Bistrita a avut loc lansarea activitatilor din cadrul proiectului "Valorificarea potentialului uman prin promovarea incluziunii sociale  si a participarii grupurilor vulnerabile - persoane private de libertate - pe piata muncii" - proiect finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. La activitate au fost prezenti reprezentanti ai Centrului ONISIM, cadre ale Serviciului de Educatie si Asistenta Psihosociala din unitate, precum si reprezentantul Organismului Intermediar Regional pentru POSDRU.

            Aproape 70 de persoane private au participat azi la selectia initiala pentru participarea la cursul de calificare in meseria de bucatar, curs care va incepe in perioada imediat urmatoare in Penitenciarul Bistrita.

Centrul Onisim Bistrita este aplicantul acestui proiect, Penitenciarul Bistrita avand calitate de partener, alaturi de penitenciarele Gherla, Aiud si Targu Mures. Totodata, Centrul Onisim, are ca partener o firma de pregatire si formare profesionala din Cluj-Napoca, reprezentata de doamna Letitia Selescu, manager al proiectului.

Durata proiectului este de trei ani si are ca grup tinta 1218 de persoane private de libertate din cele patru penitenciare, care vor participa la programe specifice de motivare, consiliere si formare profesionala pentru a-si dezvolta competentele si a avea o calificare de baza. Domeniile in care se vor organiza cursuri de calificare sunt: bucatar, zidar, operator calculator, lucrator in cresterea animalelor, frizer, obiectivul urmarit fiind angajarea a minimum 60 de persoane care isi vor incheia perioada de privatiune.

Fondurile accesate se ridica la o valoare de 2.200.000 euro, urmand a fi investite in construirea de ateliere de lucru in cele patru unitati penitenciare, cat si pentru angajarea personalului calificat pentru pregatirea profesionala a persoanelor private de libertate.

Obiectivul acestui proiect vizeaza facilitarea accesului la educatie, in vederea integrarii/reintegrarii pe piata muncii a unei categorii de persoane considerate vulnerabile - persoanele care au executat o pedeapsa privativa de libertate.

In ultimul an, una din directiile prioritare de actiune a Penitenciarului Bistrita a constituit-o crearea de parteneriate, in vederea atragerii de fonduri europene, reusindu-se pana in acest moment implicarea in patru proiecte cu finantare europeana, cu efecte pozitive in directia stimularii participarii institutiilor si organizatiilor locale in procesul de pregatire pentru reintegrarea sociala a persoanelor custodiate.

Pentru informatii suplimentare si confirmarea participarii desemnam ca persoana de contact pe subinspector de penitenciare Laura Opris, purtator de cuvant, telefon 0263-238175, fax 0263-234 439, e-mail lopris@dgp.ro.

 

PURTATOR DE CUVANT

PENITENCIARUL BISTRITA

Subinspector de penitenciare

Laura OPRIS

 

 

0 comentarii3045 vizualizări21 ianuarie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0