Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Accident la Dealul Stefanitei. Pericol de explozie. Victima ramasa incarcerata..

Accident rutier in Dealul Stefanitei, una dintre victime a fost transportata la un centru de trauma din municipiul Tg. Mures pe cale aeriana. Vineri, 19 septembrie a.c., la ora 12.20, doua echipaje medicale din cadrul I.S.U. "Bistrita" au fost solicitate la un accident rutier produs in loc. Dealul Stefanitei. Salvatorii au gasit doua victime, o femeie in varsta de 32 de ani si fetita ei de 5 ani, care aveau nevoie urgenta de ingrijiri medicale. Din cauza leziunilor grave suferite de femeie, a fost solicitata interventia elicopterului SMURD, care a aterizat in apropierea locului producerii accidentului. Femeia, politraumatizata, a fost stabilizata si pregatita pentru a fi transportata la o clinica de specialitate din municipiul Targu Mures, in timp ce fetita ei a fost preluata de echipajul de terapie intensiva mobila SMURD si transportata la Unitatea de Primire Urgenta Bistrita, aceasta din urma prezentand un traumatism cranio cerebral.

 

Accident rutier cu o victima ramasa incarcerata pe raza localitatii Dipsa.

 In urma producerii unui accident rutier pe raza localitatii Dipsa, vineri, 19 septembrie a.c., la ora 14.50, modulul SMURD compus dintr-un echipaj de descarcerare si echipajul de terapie intensiva mobila, impreuna cu doua ambulante apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud, au fost alocate in vederea acordarii asistentei medicale de urgenta pentru doua victime, mama si fiica, aflate in acelasi autoturism.

Conducatorul auto, o femeie in varsta de 33 de ani, a reusit sa iasa singura din masina avariata si a fost preluata de un echipaj medical pentru a fi transportata la UPU Bistrita in vederea investigatiilor medicale suplimentare, in timp ce pasagerul din dreapta fata, o femeie in varsta de 64 de ani a ramas incarcerata. Dupa stabilizare, pompierii militari impreuna cu echipajul medical au extras-o in conditii de siguranta si au predat-o echipajului de terapie intensiva mobila. Victima prezenta un traumatism cranio cerebral si o plaga la nivelul capului.  

 

 

 

 

Incendiu in localitatea Rusu Birgaului

 Dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. Bistrita - Nasaud a fost informat, prin numarul unic de urgenta 112, sambata, 20 septembrie a.c., la ora 13.48, despre izbucnirea unui incendiu la o gospodarie individuala din localitatea Rusu Bargaului.

Odata ajunsi la locul indicat, cele trei echipaje ale pompierilor militari din cadrul Garzii de Interventie Prundu Bargaului, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD, impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Josenii Birgaului, au actionat pentru localizarea focarelor care se manifestau in baia casei de locuit. In urma arderii unor materiale combustibile, intreaga locuinta a fost inundata cu fum. Din fericire, proprietarii au reusit sa se autoevacueze in conditii de siguranta.

Interventia a durat aproximativ o ora, pompierii reusind salvarea casei de locuit. Dupa finalizarea interventiei, in urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit faptul ca evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric la un aparat electric cu improvizatii (masina de spalat).

 

Accident rutier, cu cinci victime, la iesire din municipiul Bistrita - DN 17

 Duminica, 21 septembrie a.c., in jurul orei 11.00, in timp ce se deplasa spre localitatea Teaca, echipajul de terapie intensiva mobila SMURD a surprins un accident rutier pe DN 17, in care au fost implicate doua autoturisme, iar cinci persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Imediat, echipajul medical a solicitat suplimentarea fortelor de interventie, iar in cel mai scurt timp au fost alocate doua echipaje de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD si trei ambulante apartinand SAJ Bistrita - Nasaud. Interventia a fost extrem de dificila, in conditiile in care ploua torential si vizibilitatea era sub 3 m.

Intr-unul din autoturisme, doua victime au ramas incarcerate, prinse intre scaune si bordul masinii. Pentru a le extrage, pompierii militari au fost nevoiti sa decoperteze partial autoturismul, sa inlature parbrizul, portierele si stalpii laterali. Starea de sanatate a conducatorului auto, in varsta de 58 de ani, a impus solicitarea interventiei elicopterului SMURD care a aterizat pe un teren accidentat, in apropierea locului producerii accidentului.

Cealalta victima ramasa incarcerata, sotia conducatorului auto, impreuna cu cele trei victime care se aflau in celalalt autoturism au fost preluate de echipajele medicale de la locul accidentului si dupa stabilizare au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Bistrita.  

 

Pericol de explozie in urma unui accident rutier

 Un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitat luni dimineata, la ora 01.10, pentru asigurarea masurilor de aparare impotriva incendiilor in urma unui accident rutier produs pe raza municipiului Bistrita, str. Simion Barnutiu. Un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune cu o teava de gaz, iar pompierii militari au asigurat zona, pana la sosirea echipajelor de interventie specializate a furnizorului de gaz, impiedicand astfel producerea unei deflagratii.

 

 

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita"

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2912 vizualizări22 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0