Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Baiat de 14 ani salvat din namolul Lacului de Agrement din municipiul Bistrita.

Luni, 13 octombrie a.c., la ora 17.47, Dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat, prin numarul de urgenta unic 112, despre faptul ca un baiat, in varsta de 14 ani, a ramas blocat cu membrele inferioare in Lacul de Agrement din municipiul Bistrita.

Insotit de alti trei tineri, baiatul a ajuns sa ramana blocat in namolul lacului de agrement, pana la nivelul bazinului. Aflandu-se in incapacitatea de a se autoevacua, colegii copilului au solicitat interventia pompierilor militari. Un echipaj de descarcerare si un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat de urgenta la locul indicat. In mai putin de 10 minute, baiatul a fost extras de catre echipajele de interventie, iar dupa o evaluare medicala s-a ajuns la concluzia ca tanarul poate ajunge acasa, neimpunandu-se transportul la spital.

Incendiu la furaje vegetale, in apropierea unei ferme agricole, la iesire din localitatea Livezile spre Dorolea

Marti dimineata, in jurul orei 01.00, doua echipaje ale pompierilor militari bistriteni, cu doua autospeciale de lucru cu apa, au fost alocate pentru localizarea si lichidarea unui incendiu care se manifesta la o cantitate de cca. 3000 kg de fan, depozitat in apropierea unei ferme de bovine, la iesirea din localitatea Livezile.

Cinci ore au actionat pompierii militari pentru localizarea si lichidarea focarelor si pentru impiedicarea extinderii flacarilor la alte depozite de furaje vegetale. Din fericire, conditiile meteorologice, mai exact lipsa vantului, au impiedicat extinderea focarelor inspre vecinatati. Dupa lichidarea incendiului, a fost stabilit faptul ca, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza efectului termic -  caldura prin contact sau radiere (tigara).

Incendiu la un utilaj de reciclare a asfaltului, pe raza localitatii Cepari, DN17 C

Un echipaj al pompierilor militari nasaudeni, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, a intervenit, pret de aproximativ o ora si jumatate, in dimineata zilei de 14 octombrie, incepand cu ora 02.23, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la un utilaj de reciclare a asfaltului, apartinand unei societati comerciale de profil.

 In urma incendiului, au ars cabina utilajului, doua anvelope din fata, instalatia electrica si alte accesorii din cauciuc. In urma interventiei, s-a reusit salvarea utilajului in proportie de peste 50 %. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit electric la instalatia utilajului.

 

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita"

0 comentarii2891 vizualizări14 octombrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0