Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Distrugere controlata de munitie in Poligonul Dorolea.

Specialistii pirotehnisti din cadrul I.S.U. "Bistrita" au executat azi, 17 octombrie a.c., incepand cu ora 10.00, o misiune de distrugere a munitiei neexplodate descoperite in ultima perioada pe raza judelui Bistrita - Nasaud. Militarii s-au deplasat in poligonul special amenajat din localitatea Dorolea, comuna Livezile,  pentru a distruge, in mod controlat, munitia neexplodata identificata in urma misiunilor de asanare executate in ultimele luni.

 Au fost distruse 72 elemente de munitie: bomba aruncator cal 82 mm (doua bucati), pistol cal. 7.65 mm, proiectil calibru 75 mm exploziv - trasor, respectiv cartuse si tuburi cartuse de infanterie de diferite calibre (7,65 mm; 12,7 mm).

In situatia in care gasiti munitie de razboi, respectati urmatoarele reguli: nu o atingeti, nu o loviti si nu o miscati; nu o introduceti in foc; nu o duceti la fier vechi; nu incercati sa demontati focoasele sau alte elemente componente; nu folositi munitiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; nu introduceti in cladiri, incaperi sau locuinte munitiile descoperite neexplodate; discutati cu copiii toate aceste reguli preventive si explicati-le pericolul la care s-ar putea expune daca nu le respecta; anuntati imediat organele de politie, autoritatile administratiei publice locale sau sunati la numarul unic pentru apeluri de urgenta, 112; respectati regulile si masurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de munitii neexplodate.

 

                           INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA"

0 comentarii2401 vizualizări17 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0