Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Ziua Armatei in scoli.

Ca in fiecare an, Ziua de 25 Octombrie, Ziua Armatei Romaniei, se sarbatoreste asa cum se cuvine, in preambulul defasurarii activitatilor dedicate acestui eveniment, Centrul Militar Judetean Bistrita - Nasaud in cooperare cu militari ai Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", au desfasurat in garnizoana Bistrita activitati specifice, respectiv derularea proiectului "Ziua Armatei in scoli", dupa urmatorul program:

-      in data de 21.10.2014, intre orele 09.00. - 13.00., prezentare de echipament militar si tehnica din dotarea marii unitati, promovarea carierei militare si misiuni la care au participat militarii bistriteni, cat si evidentierea insemnatatii Zilei de 25 Octombrie de catre un veteran de razboi (general in retragere Ioan Birisiu), la Colegiul Tehnic Infoel Bistrita.

-      in data de 22.10.2014, intre orele 10.00. - 11.30., prezentare de echipament militar si tehnica din dotarea marii unitati, promovarea carierei militare si misiuni la care au participat militarii bistriteni, cat si evidentierea insemnatatii Zilei de 25 Octombrie de catre un veteran de razboi (general in retragere Ioan Birisiu), la Scoala Generala nr. 3 Bistrita.

Derularea acestui proiect a constituit un adevarat succes, in cortul special amenajat, au fost asezate mese si armamentul din dotare, tehnica si echipamente militare, aparatura de observare, panouri cu fotografii ale militarilor bistriteni din misiunile interne si externe.

Elevii din cadrul celor doua institutii de invatamant s-au apropiat si familiarizat cu tehnica, armamentul si materialele din dotare, participand activ la demonstratiile "la rece", demonstratii sustinute de o echipa de militari din cadrul Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", condusa de catre capitanul Marius Butila.

Ulterior, in salile de festivitati ale celor doua institutii de invatamant, au avut loc prezentari, filme documentare si nu in ultimul rand, elevii au avut posibilitatea de a primii informatii despre oferta educationala din partea reprezentantilor C.M.J. Bistrita -Nasaud, referitoare la alegerea carierei militare de catre elevii claselor terminale.

Pe aceasta cale dorim sa multumim tuturor celor care au fost implicati in organizarea si desfasurarea acestui proiect, sa ii felicitam pentru maniera profesionala in care s-au desfasurat activitatile planificate si sa uram tuturor camarazilor de arme un sincer "LA MULTI ANI !" cu ocazia aniversarii Zilei Armatei Romaniei.

  

OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA

  Locotenent-colonel

               Florin APAFAIAN.

0 comentarii3171 vizualizări23 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0