Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
ONOR LA DRAPEL.

Activitati desfasurate de catre militarii din Brigada 81 Mecanizata"General GRIGORE BALAN" cu ocazia  Zilei de 25 Octombrie, Ziua Armatei Romaniei. Cu prilejul sarbatoririi Zilei Armatei Romaniei, in garnizoana Bistrita, a fost organizata Ziua Portilor Deschise, in data de 24 octombrie intre orele 12.00 - 14.00, pe platoul Unitatii Militare 02110 Bistrita.

            Cu ocazia Zilei Portilor Deschise, au fost prezentate armamentul, tehnica si echipamentul din dotarea unitatilor, cu care militarii bistriteni au executat misiuni specifice in teatrele de operatii din Balcanii de Vest, Irak sau Afganistan. De asemenea in zilele precedente, militari din cadrul brigazii au participat, in scoli din municipiu, la actiuni de promovarea  carierei militare, de prezentare a principalelor misiuni executate in teatre de operatii de pe  trei continente, pe parcursul celor 18 ani de participare la misiuni internationale a Brigazii 81 Mecanizata"General GRIGORE BALAN"

La aceasta activitate au participat cadre militare in rezerva si retragere, familiile militarilor, locuitorii municipiului si nu in ultimul reprezentantii mass-media.

De asemenea, tot astazi, 24.10. a.c., intr-o sala special amenajata in cadrul U.M. 01331 Bistrita, a avut loc vernisajul expozitiei filatelice "ONOR LA DRAPEL", expozitie organizata de membri Clubului Filatelic "Bisnumphila" Bistrita si Asociatiei Filatelice "Bistriteana", sub atenta coordonare a domnului Mircea Calu, a domnului lt.col. (rez.) Lucian Valea si a jurnalistului Marius Chiuzan.

La vernisaj au participat comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN ", colonel Ovidiu - Liviu UIFALEANU, organizatorii expozitiei, cadre militare si personal civil din cadrul unitatii.

Nu in ultimul rand, in data de 23.10.2014, la Cercul Militar Bistrita a avut loc un simpozion dedicat Zilei de 25 Octombrie, fiind prezent domnul profesor dr. Gheorghe Plesa, director, metodist si publicist, care a prezentat un documentar cu tema "Institutul de crestere militar din Nasaud - 1784 - 1851", activitate care a continuat cu vizionarea unui material cu tema "Treceti batalioane romane Carpatii" si cu prezentarea de catre lt.col. Cornel Tonea a unui "Extras din jurnalul de front al sergentului Ionescu, care a luptat pe frontul de est in timpul celui de - al II - lea Razboi Mondial".

 

    OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA

    Locotenent - colonel

        Florin APAFAIAN.

0 comentarii3430 vizualizări24 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0