Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Exercitiu tactic al pompierilor militari din Beclean la Scoala Gimnaziala "Grigore Silasi".

Astazi, 29 octombrie, incepand cu ora 11.00, pompierii militari din cadrul Garzii de Interventie Beclean au desfasurat un exercitiu tactic la Scoala Gimnaziala "Grigore Silasi" din localitate. Au participat trei echipaje de interventie din cadrul subunitatii, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, o autosanitara SMURD si echipaje ale politiei, respectiv ale jandarmilor din Beclean.

Scenariul exercitiului a prevazut izbucnirea unui incendiu la etajul I al cladirii, in incaperea destinata laboratorului de informatica. In urma primelor informatii primite, unul dintre elevi a ramas in interior, iar pentru salvarea lui au fost solicitate echipajele specializate ale subunitatii de pompieri.

Cei aproximativ 420 de elevi ai scolii, impreuna cu personalul didactic si auxiliar, au fost evacuati in timpul exercitiului.

Prin exercitiile organizate la institutiile de invatamant, specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" urmaresc atat modul de comportare al elevilor si personalului scolii pe timpul unei situatii de urgenta, cat si gradul de pregatire al pompierilor militari in cazul unor incendii cu victime, in spatii aglomerate.

Dupa finalizarea exercitiului, participantii au luat cu asalt autospecialele de interventie, cele de stingere si ambulanta SMURD, salvatorii reprezentandu-le tehnica din dotare si cele mai importante masuri de prevenire a situatiilor de urgenta. 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii3514 vizualizări29 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0