Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Incendiu in Muresenii Birgaului si Maieru.

Pompierii militari din cadrul Garzii de Interventie Prundu - Birgaului, impreuna cu pompierii voluntari din Tiha Birgaului, au fost solicitati miercuri, 29 octombrie, la ora 12.04, sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperisul unei case de locuit din Muresenii Birgaului.

Interventia a durat aproximativ 30 de minute, focarele fiind localizate si lichidate rapid. Au ars aproximativ 10 mp acoperis din apropierea cosului de fum si patru corni din lemn si s-au deteriorat cosul de fum, soba si planseul unei incaperi.

 

 

Incendiu in localitatea Maieru

Miercuri, 29 octombrie, la ora 13.42, pompierii voluntari din localitatea Maieru au solicitat sprijinul militarilor din cadrul Garzii de Interventie Singeorz Bai pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la acoperisul unei case de locuit din localitate.

Dupa aproximativ 40 de minute incendiul a fost lichidat, limitandu-se pagubele materiale la 6 mp de acoperis. De asemenea, in urma incendiului, au fost afectate doua incaperi, insa bunurile materiale au fost evacuate in timp util.

 


Salvarea unui barbat dintr-o zona greu accesibila.

Un apel pe numarul de urgenta unic 112, efectuat miercuri, 29 octombrie a.c., la ora 22.04, a informat dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. despre producerea unui accident intr-o zona greu accesibila din localitatea Lesu, Valea Magurii.

Pentru echipajul de prim ajutor SMURD, calea de acces era inaccesibila, astfel a fost solicitat sprijinul pompierilor voluntari din localitate, care au pus la dispozitie un autoturism de teren, dar si al salvamontistilor bistriteni. Victima, un barbat in varsta de 47 de ani, a fost preluata de catre paramedici si salvamontisti si coborata la cea mai apropiata cale de acces, unde a fost transferata echipajului de terapie intensiva mobila SMURD, sosit in intampinare.

 

Compartimentul Informare si  Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii3115 vizualizări30 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0