Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
De Anul Nou si Boboteaza - peste 260 de jandarmi in mijlocul cetatenilor.

La cumpana dintre ani un numar de 265 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud vor asigura ordinea si siguranta publica cu ocazia concertelor sau altor manifestari cultural-artistice organizate in spatiul public, manifestarile publice organizate si pentru marcarea trecerii in noul an (Revelionul) aceasta perioada incheindu-se cu sarbatoarea Bobotezei si a Sfantului Ioan. In noaptea de Revelion, jandarmii bistriteni vor asigura masurile de ordine publica la concertul organizat de municipalitate pe Pietonal. Jandarmii vor fi prezenti si in mijlocul cetatenilor din Beclean, Nasaud, din statiunea Singeorz-Bai si din Rodna, unde vor fi organizate doar focuri de artificii.

 

          Pe langa aceste activitati, jandarmii vor actiona si pentru executarea misiunilor de mentinere a ordinii si sigurantei publice in zona montana, a partiilor de schi sau sanius, pe traseele turistice montane pentru prevenirea si descoperirea infractiunilor din zona acestora, participa impreuna cu alte institutii abilitate supravegherea, controlul si asigurarea protectiei fondului cinegetic, a fondului silvic si de protectie a mediului, prin masuri specifice de prevenire si combatere a oricaror incalcari ale prevederilor normelor legale, participa la cautarea si salvarea-evacuarea persoanelor/turistilor care se afla in pericol in zona de responsabilitate, cu efectivele Posturilor Montane Rodna si Piatra Fantanele.

 

Jandarmeria Bistrita-Nasaud - prin structurile de ordine publica va actiona  si in comun, in cooperare / colaborare sau in sprijinul unor institutii abilitate ale statului.

 

Pentru evitarea unor probleme in perioada imediat urmatoare Jandarmeria montana din Rodna si Piatra Fantanele va sfatuieste sa respectati urmatoarele reguli, pentru prevenirea accidentelor in zonele montane in perioada urmatoare:

 

1. Inainte de a pleca in excursie, informati-va asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, conditiile climatice locale, starea de functionare a mijloacelor de transport pe cablu - acolo unde acestea exista;

2. Plecati pe munte doar cu echipament adecvat, lanterna, , sac de dormit, rucsac, trusa de prim ajutor;

3. Nu riscati sa plecati singuri la drum;

4. Alegeti traseele in functie de pregatirea fizica, tehnica si psihica a celui mai slab din grup;

5. Nu deteriorati amenajarile turistice, marcajele sau indicatoarele.

6. Folositi numai traseele marcate. Urmariti marcajele de pe traseu;

7. In cazul aparitiei dificultatilor pe traseu sau a inrautatirii vremii, retrageti-va la cea mai apropiata cabana;

8. Apelati cu incredere la patrulele de jandarmi montani. Respectati indicatiile acestora;

9. Nu consumati bauturi alcoolice inainte sau in timpul practicarii sporturilor montane sau a drumetiilor;

10. Consultati prognoza meteo inainte de a pleca in excursie;

11. Persoanele amatoare de schi sa foloseasca un echipament adecvat si sa aleaga partia de schi in functie de nivelul de pregatire;

12. Echipati autoturismele pentru iarna si alimentati o cantitate suficienta de carburant pentru putea ramane cu motorul pornit, in situatii de inzapezire;

 

In caz de accident, anuntati Jandarmeria Montana prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, specificand urmatoarele:

-         datele de identificare ale persoanei care anunta;

-         ce s-a intamplat;

-         cate persoane au nevoie de ajutor;

-         unde sunt persoanele aflate in dificultate;

-         cand s-a produs accidentul.

 .

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2779 vizualizări29 decembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0