Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Simulare accident rutier cu 15 victime.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a desfasurat, astazi, 26 martie, incepand cu ora 11.30, in orasul Nasaud, bulevardul George Cosbuc, un exercitiu tactic complex cu forte si mijloace in teren. Conform scenariului de desfasurare, in urma unui accident rutier dintre un autobuz si un autoturism, au fost inregistrate 15 victime. Numarul mare de victime a atras dupa sine necesitatea aplicarii Planului Rosu de Interventie al judetului Bistrita Nasaud. Au fost alocate, progresiv, sapte echipaje de interventie din cadrul modulului SMURD, cu trei echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensiva mobila si doua echipaje cu autospeciale de lucru cu apa si descarcerare, autospeciala de descarcerare grea cu postul medical avansat si doua autosanitare din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta, alaturi de personal medical specializat in medicina de urgenta, medici si asistenti, din cadrul UPU - S.M.U.R.D. Bistrita - Nasaud -  Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita.

Asigurarea climatului de ordine publica a fost realizata de un echipaj al jandarmilor nasaudeni, iar circulatia rutiera a fost restrictionata, pe un sens de mers, cu sprijinul echipajelor apartinand Politiei Orasului Nasaud. 

S-a actionat, in paralel, pentru lichidarea incendiului izbucnit in urma coliziunii dintre cele doua vehicule si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta victimelor in functie de gravitatea leziunilor suferite. Victimele au fost extrase din habitaclurile autovehiculelor astfel incat manevrele intreprinse sa nu conduca la agravarea leziunilor. A fost realizata o evaluare primara a victimelor, iar apoi acestea au fost extrase din autobuz si autoturism, ulterior fiind transportate in punctul medical avansat care a fost amplasat in imediata apropiere a locului producerii accidentului.

Principalele obiective ale exercitiului au fost: verificarea conceptiei de actiune in cazul producerii unei catastrofe rutiere si modul de aplicare a procedurii in astfel de situatii, alaturi de organizarea in teren a cooperarii cu fortele participante la interventie, managementul unitar al tuturor structurilor implicate, antrenarea fortele participante, verificarea modului de alocare a resurselor, deplasarea pana la locul solicitarii, amplasarea tehnicii de interventie si acordarea asistentei medicale a tuturor victimelor implicate in accident.                         

  Arhiva foto: https://www.facebook.com/isubistrita

 

 INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii3003 vizualizări26 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0