Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
9 MAI - ZIUA INDEPENDENTEI, ZIUA VICTORIEI, ZIUA EUROPEI.

Ziua de 9 mai are o semnificatie aparte in istoria Romaniei, a Europei si a lumii intregi. In aceasta zi aniversam Ziua Independentei de Stat  a Romaniei, Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite si Ziua Uniunii Europene. Cu ocazia acestui eveniment, in cimitirul Eroilor din municipiul Bistrita s-a desfasurat un ceremonial militar si religios in prezenta prefectului judetului Bistrita-Nasaud, domnul Ioan Tintean, doamnei deputat Doina Pana, domnului deputat Daniel Suciu, viceprimarului municipiului Bistrita- domnul George Avram, loctiitorului comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" colonel Ioan-Marian Cristurean, conducatorilor institutiilor de ordine publica si siguranta nationala din garnizoana Bistrita, comandantilor de unitati si militarilor din garnizoana.

In alocutiunile rostite, a fost subliniata importanta acestei zile, amintindu-se atat despre tributul de sange si jertfele  aduse de militarii romani cazuti la datorie de-a lungul istoriei pe campurile de lupta pentru realizarea dezideratelor nationale, cat si despre eforturile depuse de catre intreaga natiune romana pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Ceremonialul s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare, in acordurile muzicii militare a garnizoanei Bistrita.

Ceremoniale militare si religioase dedicate acestei zile aniversare, au avut loc si in cadrul unitatilor din subordinea Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", din garnizoanele Turda si Dej.

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA

Locotenent - colonel

Florin APAFAIAN

0 comentarii2982 vizualizări09 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0