Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Evenimente cauzate de fenomenele meteo extreme in ultimele 24 de ore.

Luni, 25 mai a.c., judetul Bistrita - Nasaud s-a aflat sub incidenta unor avertizari meteorologice ce au cuprins frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter de aversa ce au depasit local 25 l/mp, pe arii restranse grindina de dimensiuni mici si medii si intensificari de scurta durata ale vantului, care izolat au luat aspect de vijelie.

In jurul orei 20.00, un apel pe numarul unic 112 anunta dispeceratul comun I.S.U. - S.A.J. despre faptul ca o persoana de sex masculin ar fi fost lovita de trasnet in apropierea localitatii Dipsa. Echipajul de terapie intensiva mobila SMURD, cu medic, asistent medical si paramedic, a ajuns imediat la locul solicitarii unde, din pacate, a gasit un minor in varsta de 15 ani care prezenta leziuni incompatibile cu viata.

Doua ore mai tarziu, Garda de Interventie Singeorz - Bai, impreuna cu pompierii voluntari din Rodna, au fost alertati despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Rodna. Incendiul, care se manifesta la nivelul acoperisului, a fost lichidat in limitele gasite, inainte ca acesta sa se extinda la incaperile locuintei.

Din cercetarile efectuate dupa finalizarea interventiei s-a stabilit faptul ca incendiul a fost provocat de un trasnet produs in urma descarcarilor electrice inregistrate la acea ora. 

Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita"

0 comentarii2814 vizualizări26 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0