Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Incendiu la o hala de depozitare a materialelor textile.

Marti, 26 mai a.c., la ora 22.50, pompierii militari bistriteni au fost alertati despre izbucnirea unui incendiu la o hala de depozitare a materialelor textile, situata in municipiul Bistrita, str. Narciselor. Imediat, la locul solicitarii, au fost alocate progresiv sapte echipaje de interventie ale pompierilor militari, sprijiniti de pompierii voluntari din cadrul SVSU Bistrita, cu autospeciale de lucru cu apa si spuma, autospeciala salvare si interventie de la inaltimi si un echipaj de prim ajutor SMURD.

Din fericire, nu au fost inregistrate victime, in momentul izbucnirii incendiului, nicio persoana nu se afla in interiorul halei.

Interventia a fost ingreunata de o cantitate mare de fum dens si toxic, rezultat in urma arderii materialelor textile din interiorul halei, pompierii militari reusind sa se apropie de focarele incendiului doar cu ajutorul aparatelor de respirat cu aer comprimat. Suprafata totala afectata de incendiu se intinde pe aprox. 1000 mp, iar prin izolarea focarelor s-a reusit salvarea celeilalte jumatati a halei unde se aflau materiale textile finite.

Flacarile au fost stinse in cca. o ora, insa echipaje ale pompierilor au ramas in supraveghere pana spre dimineata pentru a lichida focarele care se reaprindeau periodic. In urma cercetarilor efectuate dupa finalizarea interventiei, cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind: jar sau scanteie de la un uscator care s-a defectat pe timpul exploatarii.

 

 

Interventie a pompierilor la Statia de curent electric din Beclean

 Marti, 26 mai a.c., la ora 23.24, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. Bistrita - Nasaud a fost anuntat ca, in urma caderii unei cantitati mari de precipitatii, subsolul Statiei de curent electric din Beclean, situata pe str. Viilor, a fost inundat cu apa.

Un echipaj al pompierilor militari din Beclean, cu ajutorul unei motopompe, a actionat aproximativ trei ore pentru a evacua cca. 60 mc apa din subsolul obiectivului.

 

 

Doi arbori cazuti pe DN 17 C, au blocat circulatia rutiera pret de jumatate de ora

Un echipaj al pompierilor militari nasaudeni a actionat in dimineata zilei de 27 mai a.c., intre orele 03.40 si 04.10, pentru degajarea partii carosabile a DN 17 C, intre orasul Nasaud si Liviu Rebreanu, unde doi arbori au ajuns pe partea carosabila in urma unei alunecari de teren.

Dupa interventia pompierilor, circulatia rutiera a fost reluata in conditii normale.

 

 

 Compartimentul Informare si Relatii Publice al I.S.U. "Bistrita".

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2975 vizualizări27 mai 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0